Mars ecologic la Brasov, duminica, 05.04.2009

Mars ecologic la Brasov, duminica, 05.04.2009

0 96

Brasovul s-a alaturat Bucurestiului si altor orase importante ale tarii in organizarea unor marsuri demonstrative pentru spatiile verzi si urbane. Astfel. duminica, 5 aprilie 2009, intre orele 12:00 – 14:00, va avea loc o evenimentul respectiv, simultan in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Targu Mures.
Cele patru orase s-au aliat pentru a transmite un mesaj deschis autoritatilor locale. Ei doresc sa traga un semnal de alarma prin acest mesaj care se refera la faptul ca dezvoltarea orasului inseamna sa respectam nevoile cetatenilor, sanatatea noastra, cat si conduitele de bun simt si buna practica in amenajarea teritoriala.
La eveniment vor participa copii, profesori, liceeni, studenti, salariati, locatari de bloc sau pensionari, toti cei care vor sa arate ce inseamna pentru ei orasul lor! Printre activitati ce se vor desfasura, enumeram: taierea de copaci (mimata de cetateni si actori), realizarea unor desene de catre scolari pe tema: cum arata orasul meu. Ulterior, acestea vor fi facute cadou cetatenilor care conduc autoritatile locale, strangerea de monede de la cetateni pentru a le trimite ulterior autoritatilor locale sa plateasca greselile. Un lucru inedit este faptul ca fiecare participant va revendica (la portavoce) dreptul constitutional de a beneficia de un mediu sanatos, aer curat si oras civilizat.
In Brasov, evenimentul va avea loc in Parcul Titulescu. Atunci se va sustine public votul “pro” pe care Parlamentul il va discuta cu referire la ordonantele OUG 114/2007 si OG 27/2008 – singurele care ar putea proteja dreptul constitutional la un mediu sanatos, spatii verzi, aer curat si care ar putea apara orasele de constructii abuzive!
Cei care vor sa sprijine aceste ordonante sunt asteptati duminica, 5 aprilie, intre orele 12.00 si 14.00, la sediul Primariei Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.