Marko: nu avem intentia creerii unei regiuni pe criterii etnice

Marko: nu avem intentia creerii unei regiuni pe criterii etnice

0 177

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, joi, la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, ca atat timp cat Uniunea se afla la guvernare nu intentioneaza „crearea unei regiuni pe criterii etnice, ci doar pe criterii de dezvoltare economica”.Presedintele UDMR, Marko Bela, a deschis joi dezbaterile pe tema cooperarii organizatiilor politice si civice reprezentantive ale comunitatii maghiare si a autonomiei la Universitatea de Vara si Tabara Studenteasca „Tusvanyos”.
El a afirmat ca, din punctul sau de vedere, Solidaritatea Maghiara, formata din formatiunile politice si civice ale comunitatii maghiare, si-a demonstrat unitatea in 2007, in 2009, dar si la alegerile locale din Transilvania.
Marko a spus ca UDMR si-a asumat raspunderea sa creeze reprezentativitatea comunitatii maghiare la toate nivelurile si ca exclude orice posibilitate ca Tinutul Secuiesc sa fie unul divizat.
„S-a spus ca exista o oarecare temere ca nu putem evita segmentarea Tinutului Secuiesc. La nivelul Guvernului, nu exista o astfel de intentie, de a imparti, pe viitor, Tinutul Secuiesc”, a declarat Marko Bela.
El a mentionat ca, atat timp cat UDMR se va afla la guvernare, nu intentioneaza sa creeze o regiune pe criterii etnice, ci doar pe criterii de dezvoltare economica.
„Atata timp cat UDMR este la guvernare, nu avem in intentie crearea unei regiuni pe criterii etnice, ci doar pe criterii de dezvoltare economica”, a spus Marko.
Intrebat daca Uniunea nu ar fi putut face mai mult daca ar fi fost in opozitie, Marko a raspuns: „Rolul asumat de UDMR este mult mai important decat cel de opozitie. In opozitie nu poti sa faci mare lucru”.
El a adaugat ca Uniunea s-ar fi simtit mai bine in opozitie pentru ca ar fi putut sa aiba o pozitie mai dura si mai critica, dar odata ce si-a asumat rolul de a guverna in conditii de criza isi va duce mandatul pana la capat.
Cea de-a XXI-a editie a Universitatii de Vara si Tabara Studenteasca „Tusvanyos” a fost deschisa, miercuri, la eveniment participand cateva mii de tineri si 500 de invitati din tara si din Ungaria, personalitati ale vietii politice si economice.
Universitatea de Vara „Tusvanyos”, in organizarea Fundatiei „Pro Minoritate” din Budapesta si a Consiliului Tineretului Maghiar din Romania s-a incheiat duminica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.