Marko Bela: Trianonul – pentru maghiari

Marko Bela: Trianonul – pentru maghiari

0 133

UDMR si-a incheiat campania electorala marsand pe latura sentimentala a propriului electorat prin readucerea in discuție a tratatului de la Trianon si a celor „70 de ani de agonie” indurați de atunci pana in prezent.
„Ne doare Trianonul si ne doare 1918. Dupa alegeri e sarbatoarea naționala a Romaniei, dar evenimentul nu ne bucura, ne doare, pentru ca acea intorsatura a istoriei a insemnat 70 de ani de agonie. Nimeni sa nu ne ceara sa ne bucuram de aceasta zi, desi o respectam”, a spus liderul UDMR, Marko Bela, la Targu-Mures, in fața a aproximativ 7.000 de maghiari adunați marți seara la un spectacol dedicat finalulului de campanie electorala a Uniunii.
Presedintele UDMR a prezentat o harta a componentei etnice a Transilvaniei, conform recensamantului din 2002, in care teritoriile locuite preponderent de maghiari erau insemnate cu rosu.
„Pata rosie putea fi si mai mare daca nu exista Trianonul in 1920. Trebuie sa intoarcem roata istoriei. Sa fim uniți in orice clipa pentru viitorul nostru si al copiilor nostri” a conchis Marko, aratand asistenței ca, totusi, ziua de 1 decembrie ar putea constitui data de sarbatorire de catre maghiari a victoriei UDMR in alegeri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.