Marko Bela latra dupa voturi

Marko Bela latra dupa voturi

0 163

Intrucat, in mod normal, un partid etnic nu-si are rostul intr-o tara in care drepturile tuturor cetatenilor sunt garantate constitutional si nu se fac desosebiri de natura etnica, UDMR forteaza nota. Singura cale de a-si justifica existenta si de a-i impiedica pe maghiari sa voteze partidele adevarate, constituite pe criterii de doctrina si nu etnice, este sa iasa in evidenta. Modul in care o face insa liderul UDMR Marko Bela, este atat de strident, de provocator, incat iti vine sa-i aplici un croseu de drepta, asta daca nu se doveste ca omul nu stie ce spune, caz in care trebuie dus la balamuc.
Anul trecut voia sa-I oblige pe romanii din Covasna si Harghita sa invete ungureste pe motiv ca mananca painea secuilor (na ca n-o mancam, in Brasov cornurile pentru scoli nu mai vin din Covasna ca anul trecut, am luat din Brasov si nu inteleg ofuscarea firmei covasnene care a contestat licitatia, devreme ce painea secuiasca este interizsa romanilor). Acum lui Marko Bela i-a venit alta idee, demna de a fi luata in considerare drept caz de urgenta la neuropsihiatrie. Marko vrea sa oblige elevii romani din Transilvania sa invete limba maghiara inca din scoala primara.
„Noi consideram ca copiii maghiari trebuie sa invete in mod obligatoriu limba romana. Dar in unele localitati si zone, in Targu Mures, sau in Miercurea Ciuc sau in Sfantu Gheorghe, si in cazul copiilor romani ar trebui sa fie la fel”, spune liderul UDMR.
Faptul ca el considera “ca copiii” maghiari trebuie sa stie romaneste mi se pare firesc, este limba oficiala a statului. Ar fi chiar trist sa n-o cunoasca, altfel cum ar ajunge la maturitate ministri, secretari de stat, cum se intampla acum?Cine i-ar putea tine in fruntea unor institutii ale statului roman, fara ca ei sa poata spune doua vorbe poporului?
Dar nu vad de ce trebuie copiii romani sa invete ungureste. Este ca si cum chinezii din SUA i-ar obliga pe ceilalti cetateni sa invete chineza, ca asa vrea barba nu stiu cui. Norocul lui Bela este campania electorala. Noi intelegem ca latra la voturi precum potaile dupa masini si il iertam de un tratament cu tranchilizante.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.