Marketing catolic la Vatican

Marketing catolic la Vatican

0 68

Si uite ca Papa nu se poate desprinde spiritual de treburile lumesti, chiar daca, intinzand mai bine mana, il apuca de poale pe Dumnezeu, cum se afirma, indirect, despre sefii oricaror feluri de biserica si chiar credinta.
Mai nou Papa, in Vaticanul sau ciudat, s-a hotarat sa vrea drepturi de autor pentru numele, titlul si imaginea sa.
Vaticanul a facut un anunt prin care intentioneaza sa protejeze figura Papei. Oricine va folosi brandul Suveranului Pontif va trebui sa primeasca pe viitor aprobare oficiala.
Potrivit anuntului, facut public de Catholic News Agency, Sfantul Scaun va fi de acum inainte singurul autorizat sa foloseasca numele, titlul si imaginea Papei.
„Am constatat o crestere considerabila a afectiunii si a stimei fata de Suveranul Pontif”, se spune in documentul emis de Vatican, care face referire la institutii educationale si culturale, precum si fundatii civice, care s-au aratat interesate sa se asocieze cu imaginea Papei.

„Doar Vaticanul are dreptul sa asigure respectul cuvenit succesorilor lui Petru si, prin urmare, sa protejeze imaginea si identitatea Papei fata de orice utilizare neautorizata a insemnelor papale in activitati care nu au nici o legatura cu Biserica Catolica. Oricine doreste sa foloseasca aceste simboluri, inclusiv termenul , trebuie sa primeasca autorizare din partea Sfantului Scaun”, se arata in document.

Si eu, care visam sa beau vodca “Benedict XVI”, la 45 procente, si trascau “Sfantul Scaun”, ca sa am pe ce sta daca mi se urca la mansarda si nu ma mai tin picioarele!

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.