Maria Grapini, prima pe lista conservatorilor la alegerile europarlamentare

Maria Grapini, prima pe lista conservatorilor la alegerile europarlamentare

0 72

Maria Grapini, presedinta organizatiei Timis a PC, a fost desemnata, sambata, de conducerea centrala a partidului prima pe lista pentru alegerile europarlamentare, locul doi fiind ocupat de medicul Irinel Popescu, urmat de presedintele Consiliului Executiv al conservatorilor, Codrut Seres.


?


Liderul PC, Dan Voiculescu, a motivat alegerea Mariei Grapini in fruntea listei pentru europarlamentare prin experienta pe care o detine presedinta organizatiei Timis, in problematica europeana, prin prisma intereselor romanesti. La randul sau, Maria Grapini si-a exprimat speranta ca, Partidul Conservator va depasi cu bine pragul de 7% pe care si l-a propus sa-l atinga in alegerile din toamna acestui an. Maria Grapini, a anuntat ca isi asuma riscul ca afacerile sale sa fie afectate odata aleasa pe lista de candidati la europarlamentare, dar si-a exprimat nadejdea ca nu-i va fi interzis ca ii ofere fiului sau, cel care a preluat fraiele afacerilor, consiliere financiara.


?


Printre criteriile enumerate de Dan Voiculescu ce au stat la baza finalizarii listei se afla „acoperirea nationala” a celor alesi sa candideze, dar si numarul de semnaturi stranse in filiale pentru scrutinul europarlamentar. Din acest punct de vedere, Dan Voiculescu a precizat ca PC isi propune sa obtina 700 de mii de voturi la o participare de 50%.


?


Liderul PC s-a aratat increzator ca partidul sau va intruni tinta propusa, de 7%, dar a evitat sa declare transant care vor fi consecintele in plan politic, in interiorul formatiunii, daca pragul nu va fi atins.


Lista finala contine atat nume cunoscute la nivel national, cat si lideri din filiale. In ordine, inventarul intocmit de conservatori este compus din: Irinel Popescu, Codrut Seres, Florin Anghel (Prahova), Silvia Ciornei (europarlamentar), Mihai Leu, Picu Roman (Galati), Bogdan Pascu, Sabin Cutas, Silviu Tanase (Dambovita), Lia Ardelean sau Virgil Dumbrava (Calarasi).


?


Partidul Conservator numara in prezent doi europarlamentari: Silvia Ciornei si Eduard Hellvig, ambii afiliati Grupului Aliantei Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE).


?


Marius Ola

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.