Marea Greva generala

Marea Greva generala

0 191

Cea mai mare greva a bugetarilor va incepe luni. Greva se alatura unei multimi de “recorduri“ nedorite din mandatul presedintelui Basescu. Cca. 800.000 de salariati din administratia publica, sanatate si invatamant isi vor inceta, luni, activitatea. Bugetarii, obligat sa protesteze, atat fata de disponibilizari, “autoconcedieri” cat mai ales fata de grila din Legea salarizare unice.
Pentru prima data de la intrarea Romaniei in UE copiii nu vor merge la lectii, spitalele nu vor face internari decat in regim de urgenta, iar directiile generale de finante publice, administratiile financiare, directiile de colectare taxe, casele de pensii, somaj, primariile si vamile vor fi inchise,

Peste jumatate din bugetari in greva generala
Sindicatele care fac parte din Aliata Bugetarilor numara peste 800.000 de membri din cei aproximativ 1,4 milioane de bugetari din Romania. Acestea sunt FSLI, Federatia Alma Mater si Federatia “Spiru Haret”, din sistemul de educatie, Federatia Sanitas, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratia Locala, Federatia Sindicatelor din Administratia Publica „Publisind”, Federatia Nationala a Sindicatelor din Finante, Federatia Nationala a Sindicatelor din Munca si Solidaritate Sociala, Federatia Nationala a Statisticienilor, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor si Sindicatul National al Politistilor.

Politistii vor purta banderole albe pe brat
Politistii vor lucra luni, insa cu banderole albe pe mana, a anuntat presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Paraschiv Toader. „Nu se va lucra in nicio institutie bugetara, singurii care isi vor indeplini sarcinile de serviciu sunt politistii si cadrele medicale din cadrul serviciilor de urgenta, care, prin lege, nu isi pot intrerupe activitatea. Ei vor purta o banderola alba pe brat in semn de protest”, a precizat presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea.

100.000 de salariati din sanatate vor intra in greva
Spitalele nu vor face internari pentru cazurile curente, iar urgentele vor fi probabil asigurate de medicii care nu sunt membri ai SANITAS, conform presedintelui SANITAS, Marius Petcu. „Avem 100.000 de semnaturi ale membrilor SANITAS pentru participare la greva, fie pentru a protesta fata de legea salarizarii, sau impotriva problemelor din sistem. Luni, cel putin membrii SANITAS isi vor intrerupe activitatea. Urgentele ar putea fi asigurate de cei care nu sunt membri ai federatiei noastre, dar care vor beneficia si ei de drepturile pe care noi le vom obtine”, a declarat Petcu.

Luni se va merge la scoala!
Conform prevederilpor legale se va asigura doar supravegherea copiilor, dar nu se vor face lectii
Elevii care vor veni, luni, la scoala vor fi supravegheati, la fel se va intampla si in gradinite, crese si internate, unde se va asigura si masa zilnica. Cu toate acestea, profesorii si-au anuntat elevii, inca de vineri, sa nu se prezinte luni la scoala. Vor fi supravegheati in acelasi mod si detinutii din penitenciare, iar in spitale nu vor fi primiti pacienti noi la tratament sau investigatii.

Greva de luni va fi urmata de un miting in Capitala, programat sa aiba loc miercuri, 7 octombrie. In cazul in care revendicarile nu vor fi solutionate, sindicatele ar putea declansa o greva generala pe termen nelimitat.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.