Mare exercitiu militar la Cincu

Mare exercitiu militar la Cincu

0 157

Se stie ca pe langa Cincu se afla unul dintre cele mai mari poligoane militare din tara, poligon in care se pot face tot felul de aplicatii, inclusiv din cele cu gaze toxice. Astfel, poligonul este intens folosit pentru manevre de mai mica sau mai mare amploare.
Ieri, de pilda, s-au desfasurat la Cincu mari dislocari de trupe, acolo avand loc un exercitiu de amploare mai rar intalnita.
In cadrul acestui exercitiu, scenariul a prevazut realizarea unei ofensive pentru eliberarea teritoriului unui stat membru NATO, ca de aia cotizam la aceasta alianta pe care, in momentul de fata, o vad departe de scopurile initial declarate. nu comentez acuma.
Tot asemenea exercitii s-au mai desfasurat si in alte sase poligoane din tara, simularea de la Brasov fiind cea mai complexa.
La exercitiu au fost folosite, inafara de trupele terestre, si aviatie, prin MIG-uri 21 Lancer, un Hercules C-100 si elicoptere.
Ca arme terestre au participat blindate si unitati de artilerie, plus „pifanii” de rigoare.
Demn de mentionat este faptul ca o aplicatie de asemenea amploare se desfasoara pentru prima data concomitent in mai multe poligoane.

Ca fapt divers ma intreb: cate trupe NATO – americani, englezi francezi, nemti etc – ar da navala sa ne ajute daca tara ne-ar fi atacata de ceva rasariteni?

Dan Bota .

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.