Marcel Butuza din nou la Parchet

Marcel Butuza din nou la Parchet

0 98

Marcel Butuza, patronul Vectra, a calcat pe bec si se afla in atentia Parchetului de pe langa Judecatoria Brasov.
Se stie ca Butuza a cumparat acum vreo patru ani Palatul Stirbey, cu imensa sa gradina dendrologica. Dupa care a inceput sa-si faca de cap pe acolo, taind arbori, amenajand helioport si inaltand constructii fara aviz, cu toate ca locatia este monument istoric, iar legea interzice sa construesti fara aviz special. In plus, legea prevede ca nici inafara proprietatii, daca este monument istoric, nu ai voie sa construesti pana la o distanta de 100 m. fara autorizatie speciala.
„De inceput au inceput fara documente. Au obtinut apoi autorizatie doar pentru gard, dar pentru lucrarile din interiorul proprietatii nu”, a declarat doamna Adriana Tzaric, consilier superior la Directia Judeteana pentru Cultura.
La proprietatea lui Butuza s-au deplasat specialisti ai acestei directii, insotiti de politisti, constatand ca nici turnul ce se inalta la intrarea pe proprietate nu este legal, lucrarile continuand chiar daca este deschis dosar penal din octombrie 2007.
„S-a inceput urmarirea penala pentru executarea de lucrari fara autorizatie si infractiune la Legea pentru protejarea monumentelor istorice. Pedeapsa este cuprinsa intre 3 luni si 3 ani inchisoare”, declara procuror Raluca Vestemeanu.
Trebuie sa mai spunem ca Marcel Butuzaa mai fost trimis in judecata pentru complicitate la eliberarea de cecuri cu data falsa si fals in declaratii, asteptandu-se decizia finala a magistratilor.
Se intelege ca Butuza, daca va fi condamnat, nu va intra a doua zi la zdup. Asemenea procese, cand ai bani, se pot intinde ani si ani, in timpul acesta inculpatul vazandu-si mai departe de treburile cenusii. Inca o dovada ca aici ar trebui sa se lucreze la codul penal, ca si acesti mari snapani sa ajunga cat mai repede la zdup, iar averea sa revina comunitatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.