Manifestari dedicate Francofoniei

Manifestari dedicate Francofoniei

0 187

Brasovul este in aceasta perioada gazda celei mai importante manifestari a culturii franceze. Pana in 21 martie, limba si cultura franceza sunt sarbatorite la Brasov cu prilejul Zilelor Francofoniei. Organizatorii evenimentului sunt Alianta Franceza din Brasov, Biblioteca Judeteana George Baritiu, Inspectoratul Scolar Judetean si Asociatia Romana a Profesorilor de Franceza, filiala Brasov (ARPF).
Agenda Zilelor Francofoniei este incarcata. Elevii pot participa la concursuri de creatie literara, de teatru si recitari in limba franceza. De asemenea, in perioada Zilelor Francofoniei, in fiecare dimineata, sunt difuzate programe de desene animate si filme, cu programare, pentru elevii din scolile brasovene.

Programul evenimentului
Luni, 17 martie:
• Concurs de reviste scolare
• Parada costumelor – personaje din literatura franceza – prezentata de elevii scolilor generale si liceelor din Brasov
• 18.30 – Spectacol de teatru in limba franceza « Variatiuni enigmatice » de Eric Emmanuel Schmitt, interpretat de actorii Ion Riciu si Aurel Stefanescu de la Teatrul National din Tirgu Mures; regizor: Cristian Ioan

Marti, 18 martie:
• „Chantecler”- Festival al cantecului francez, cantece traditionale, cantece pentru copii, sansonete
• 18.30 : Seara Quebecheza : discutii si prezentari despre La Belle Provence – asigurate de Dl. Michel Couillard – presedintele Grupului „Canam Steel Romania” (proiectii video, muzica etc).

Miercuri, 19 martie:
• 14.00 : Concurs „Plume d’Or”, organizat de Asociatia DEFY, sub patronajul Ministerului Culturii si al Comunicarii si al Senatorului Andre Ferrand.

Joi, 20 martie:
• 18.00 – seara cinema : filmul de animatie „Persepolis”, realizat de Marjane Satrapi si Vincent Paronnaud, cu vocile lui Catherine Deneuve, Danielle Darrieux si Simon Abkarian

Vineri, 21 martie:
• 18.00 – „Muzeul de ceara” – spectacol prezentat de elevii Colegiului National „Andrei Saguna” sub indrumarea profesorului Uta Damboianu
• Seara de inchidere: karaoke – elevi, studenti, public francofon.
Publicarea Revistei profesorilor de franceza din ARPF cu sprijinul Aliantei Franceze Brasov.
Sunt prevazute programe variate in scoli si licee din oras organizate de Inspectoratul Scolar Judetean in parteneriat cu ARPF: atelier de afise pe tema francofoniei, concursuri de dictare si traduceri, concurs de poezii etc.

Laura Moise

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.