Mandatul EBA contestat?

Mandatul EBA contestat?

0 83

Surse din PSD afirma ca reinscrierea Elenei Basescu in PD-L ar putea determina contestarea mandatului acesteia la Comisia de validare a PE.
Astfel, anunþul revenirii Elenei Basescu in PD-L cand nici nu se uscase bine tusul stampilelor pe buetinele de vot a provocat reactii in tabara PSD. Social-democratii atrag atentia ca acest lucur ar putea determina o contestare a mandatului acesteia la Comisia de validare a Parlamentului European. Acest lucru in conditiile in care legea nu interzice unui candidat indepedent sa adere la o formatiune politica intern dupa ce a obtinut mandatul de europarlamentar.
„I-as recomanda Partidului Democrat Liberal care trebuie sa-i valideze inscrierea in partid (a Elenei Basescu, n.a.) s-o amane pana cand depune juramantul domnisoara Elena Basescu, dupa care poate s-o primeasca in partid. Banuiesc ca asta e tinta lor, sa ne spuna ca mere si cu pere si cu castraveti si cu doua capre este egal cu votul Partidului Social Democrat”, a declarat Valeriu Zgonea.
„Traian Basescu a facut un experiment odios, punandu-si fiica sa candideze pentru a-si verifica brandul”, a spus si europarlamentarul PSD Victor Bostinaru, care a obtinut un nou mandat la scrutinul de duminica.
„Nu e niciun fel de surpriza ca a jucat rolul independentului pentru a smulge, intr-un mod discutabil, voturile unor romani care au crezut in ipoteza ca ar fi independenta”, considera Victor Boºtinaru.
Asta cam asa este. Pot fi intalniti destui tineri care au ramas neplacut surprinsi ca noul lor idol, independenta EBA, s-a dezis de aceasta independenta si s-a intors intr-un partid pe care ei, acesti tineri, nu tin neaparat sa-l simpatizeze.
Zgonea a mai spus ca, in cazul in care Elena Basescu si-ar pierde mandatul, locul liber in PE va fi redistribuit, iar PSD, fiind partidul cu al doilea rest de voturi primite pentru redistribuire, ar putea primi acest mandat.
Zgonea a subliniat faptul ca PSD nu va contesta mandatul Elenei Basescu din respect pentru democratie.
„Este un mandat romanesc si nu vrem sa rapim unui tanar, care l-a castigat cum l-a castigat, dreptul de a fi membru in PE”, a mai declarat Valeriu Zgonea.
Ca toata independenta EBA a fost o facatura este clar, iar toate declaratiile pedeliste sunt minciuni care incep sa plictiseasca pe orice roman se respecta cat de cat. Sa speram ca acest jalnic spectacol de circ va lua cat mai curand sfarsit.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.