Mancati sos de rosii si nu veti face infarct !

Mancati sos de rosii si nu veti face infarct !

0 75

In ultima perioada tot mai multe persoane mor din cauza infarctului. Chiar persoane tinere se prezinta la medic cu inima slabita. De multe ori cauza acestei nereguli este o alimentatie neadecvata si un stil de viata sedentar.


Cercetatorii de la „British Journal of Nutrition” au descoperit un nou remediu impotriva infarctului : sucul de rosii. Acesta ar reduce concentratia de colesterolul « rau » din sange, fapt extrem de benefic pentru o circulatie normala a acestuia. Se pare ca sucul de rosii, cunoscut la scara mondiala drept «Ketchup» este «un balsam pentru inima».


Un grup de voluntari, alcatuit din 16 barbati si 5 femei cu varste cuprinse intre 20 si 49 de ani, s-au supus unui experiment condus de medici de la Universitatea din Oulo, Finlanda. Acestia au mancat timp de 3 saptamani o cantitate considerabila de suc de rosii. Rezultatele au fost uluitoare : nivelul total al colesterolului a scazut cu aproape 6 la suta, iar LDL chiar cu 13 la suta.


Licopenul, pigmentul care confera culoarea rosie caracteristica acestei legume, are un rol protector si fata de anumite forme patologice grave, cum ar fi tumora la prostata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.