Managerul nu demisioneaza, spitalul are nevoie de 15 milioane de euro

Managerul nu demisioneaza, spitalul are nevoie de 15 milioane de euro

0 569
Managerul Spitalului Judetean nu crede ca trebuie sa isi dea demisia in urma celor doua scandaluri din unitatea medicala. Chiar daca o batrana a decedat dupa a fost trimisa acasa iar pacientii sunt transportati claie peste gramada in masini hodorogite, medicul Adrian Albota cere sa i se verifice activitatea inainte de a i se cere demisia. Potrivit lui Albota, nevoile spitalului, cunoscute si la nivelul Consiliului Judetean, se ridica la 15 milioane de euro.
Doctorul Adrian Albota, managerul spitalului judetean sustine ca acuzatiile presedintei Comisiei de sanatate din cadrul CJ Brasov, care a sesizat ca nu a cerut bani pentru ambulante, au fost „pripite“.
Asta in conditiile in care presa a surprins felul in care se face transportul bolnavilor intre unitatile subordonate spitalului, cu masini rablagite, in care pacientii sunt inghesuiti peste numarul maxim admis. Pana la demisie, medicul Albota crede ca este nevoie de analizarea activitatii sale.
Albota a explicat presei si care a fost motivul achizitionarii unei masini pentru medicina legala in locul unei ambulante, la fel de utila. „Nu am luat-o pentru ca am vrut noi asa. Am luat-o pentru ca am fost somati de Politie ca devenim caz penal daca nu luam o autoutilitara in parametri legali pentru transportul cadavrelor.
Spitalul Judetean are nevoie de 15 milioane de euro pentru reparatii si dotari. Sterilizatorul spitalului sta sa cada; pentru doua ventilatoare de care unitatea a avut nevoie in urma cu doua saptamani medicii au fost nevoiti sa alerge prin alte spitale pentru a le gasi. Cu bani putini nu poti sa faci decit o parte din lucruri” spune Albota.  
Potrivit managerului Spitalului Judetean, lipsurile unitatii medicale sunt cunoscute de forul judetean la care a ajuns in fiecare an lista cu nevoile din sanatatea brasoveana, care a fost transmisa in paralel si la Ministerul Sanatatii.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.