Majorarea fiscalitatii in 2009 – o eroare!

Majorarea fiscalitatii in 2009 – o eroare!

0 93

Noul guvern va avea o sarcina dificila in realizarea unui buget echilibrat pentru anul 2009 si nu ar fi niciun castig pentru Romania, pe termen lung, in a-si majora fiscalitatea, a declarat joi, la un simpozion al Bancii Nationale a Romaniei, Eugen Radulescu, directorul Directiei de Audit a BNR.
“Viitorul guvern porneste de la un buget relativ dezechilibrat si cu o economie care nu va mai creste ca pana acum. Nu as vrea sa fiu in pielea viitorului ministru al Finantelor”, a spus oficialul BNR, care a mentionat si declaratiile recente ale guvernatorului Mugur Isarescu, conform carora “daca s-ar realiza un echilibru bugetar prin diminuarea cheltuielilor bugetare decat prin majorarea unor impozite ar fi un lucru foarte bun”.
Radulescu a afirmat ca, in acest context, ideea de majorari salariale este “excentrica”.
“Este foarte greu acum sa vorbim despre perspectivele economice ale Romaniei in 2009. Depind de evolutia pe plan mondial si de conduita noului Guvern si capacitatea acestuia de a realiza un buget echilibrat”, a mai spus reprezentantul BNR, care a adaugat ca Romania merge cumva contra curentului – in timp ce Uniunea Europeana majoreaza cheltuielile publice pentru stimularea cererii interne, in conditiile crizei, Romania are suficienta cerere interna si trebuie sa controleze atent cheltuielile publice.
Radulescu a mai apreciat ca viitorul Guvern ar trebui sa “umble” la cheltuielile bugetare care nu si-au avut rostul si a mentionat ca o crestere de 40 la suta a incasarilor bugetare in prima parte a anului s-a “topit” apoi in cheltuieli.
“Nu cred ca mai putem merge pe o crestere a veniturilor bugetare in 2009, ci pe o reducere a acestora”, a incheiat reprezentantul bancii centrale, fost consilier al guvernatorului.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.