Maior explica „suveica” creditelor Romextera

Maior explica „suveica” creditelor Romextera

0 240

Fostul sef al revolutionarilor, Dorin Lazar Maior, si partenerul sau de afaceri, Ovidiu Tition, ramin in arest.?Insa, si?alte implicatii?ale afacerilor Romextera ies la iveala.?La sfarsitul saptamanii trecute judecatori au respins recursul formulat de cei doi imvinuiti. Practic, avocatii lui Maior?doresc sa declare nule toate documentele din dosarul instrumentat de DNA. Procurorii continua cercetarile insa si intr-un alt dosar penal, care priveste neregulile savarsite la institutia bancara care a favorizat „suveica“ creditelor


Aparatorii sustin ca DNA nu are competenta


?


Aparatorii celor doi inculpati acuzati de santaj au sustinut ca DNA Brasov nu avea competenta sa instrumenteze acest caz, drept pentru care toate cercetarile si documentele depuse in acest dosar ar fi lovite de nulitate. Avocatii mai sustin si ca interceptarile telefonice in acest caz sint neprocedurale, autorizatiile de interceptare fiind acordate de instanta inaintea inceperii urmaririi penale a celor doi. In timp ce cauza in care sint judecati Maior si Tition a ajuns deja pe rolul Judecatoriei Brasov, procurorii DNA Brasov continua cercetarile intr-un alt dosar penal, privind neregulile savirsite la banca Romextera, institutia bancara care a favorizat acordarea creditelor. Banca respectiva este institutia cheie in acest caz. ?Directorul adjunct al bancii este al treilea denuntator din dosar, el reclamandu-le procurorilor ca ar fi fost amenintat si chiar bruscat de catre Maior si Tition in sediul bancii, de fata cu cativa clienti.

Aparare prin atac

Cei doi acuzati au declarat in fata instantei, ca directorul adjunct al bancii avea o descoperire in banca, la data de 1 noiembrie a anului trecut, de 200 de miliarde de lei. „Pentru a-si acoperi gaura, el, impreuna cu directoarea bancii, i-au chemat la sediul bancii pe reprezentantii celor 60 de societati comerciale implicate in suveica creditelor. Le-au spus ca trebuie sa fie de acord cu cateva imprumuturi. Unii au fost de acord cu acestea, altii nu, dar in numai citeva zile s-au emis mai multe cecuri pentru a se acoperi suma de 200 de miliarde de lei. Acolo a fost santajul, cand conducerea bancii i-a chemat la sediul acesteia pe cei 60 de reprezentanti ai societatilor comerciale“, sustine Dorin Lazar Maior.


?


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.