Maior, 7 ani cu executare in dosarul Romexterra

Maior, 7 ani cu executare in dosarul Romexterra

0 84
Presedintele Blocului National al Revolutionarilor, Dorin Lazar Maior a fost condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare de catre Judecatoria Targu Mures. Aceeasi instanta i-a condamnat in dosarul Romexterra si pe omul de afaceri Ovidiu Tition si pe Florina Aprofirei, ambii apropiati ai lui Maior, la 5 si respectiv 4 ani de inchisoare cu executare.
Cei trei au fost trimisi in judecata in 2006 de procurorii DNA Brasov, fiind acuzati ca ar fi santajat doi oameni de afaceri brasoveni cu darea in vileag a modului   ilegal in care se acordau credite la Romexterra Bank Brasov, Maior cerand fiecaruia cate un milion de lei in schimbul tacerii sale.
Tition si Maior au fost retinuti si ulterior arestati sub acuzatia de santaj la finele lunii decembrie 2006 pana in mai 2007.
Afaceristul zarnestean Ovidiu Tition se afla deja in arest dupa ce a fost retinut de politistii Serviciului Investigare Fraude in urma cu doua saptamani iar Tribunalul Brasov a decis arestarea lui preventiva pentru 29 de zile intr-un alt dosar de inselaciuni bancare. Sentinta pronuntata de Judecatoria Targu Mures nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.