MAICUTE DE MULTI BANI

MAICUTE DE MULTI BANI

0 69


??????????? Am vrut mai de mult sa abordez acest subiect, caci este dureros sa se ajunga pana aici. Asta dovedeste cat de naivi mai pot fi unii dintre semenii nostril si cat de rapace pot fi altii ca sa-i usureze de banii castigati, banuiesc, cu destula truda. Este vorba de aparitia tot mai deasa a unor calugarite care, contra bani, leaga si dezleaga de multe si, in fond, de nimic. Vindeca, fac si dreg, de te miri de ce nu-si deschid cabinete speciale si-si fac treaba cam inafara legii.


??????????? Intalnesti prin diferite gazeturi o seama de anunturi in acest sens. Plata se face de ordinul zecilor de lei, lei noi, pentru mofturile de mai sus. Deseori aceasta plata se face in contul telefoanelor mobile ale unor asa-zisi preoti si tu ajungi dezlegat complet de bani. Se intelege de la sine ca totul este o farsa, caci responsabilii clerului neaga orice amestec in afacere. Ba mai mult, ei condamna asemenea practice. Iar banuiala lor este ca persoane caterisite – adica acei oameni de cult, calugari sau calugarite sau preoti care au “ fluierat in biserica “ si au fost dati afara din cele ale Domnului


profita de cunostintele acumulate si gasesc naivi pe care sa-i scuture de bani. Iar naivi sunt cu duiumul, datorita in primul rand nivelului de trai scazut, apoi a lipsei de cunostinte si, legat de aceasta, a unei educatii precare. Asemenea oameni, ajunsi in situatii de cumpana, “ pun botul “ fara sa stea mult pe ganduri, in speranta iesirii rapide din rahat. Pe deasupra, Doamne-Doamne este singurul care nu a facut promisiuni electorale pe acest pamant ( sau in aceasta viata ) de care sa nu se tina si de aceea Biserica si este prima in sondaje in ceea ce priveste increderea. Crezand si sperand in Dumnezeu ai cel putin un sprijin moral, caci El nu te-a prajit niciodata material. Insa ceea ce se face in numele Lui e curate bataie de joc – vezi chiar si calugarii sau calugaritele de prin locurile aglomerate, cu o tablita cerand ajutor pentru construirea nu stiu carui lacas sfant – si autoritatile ar trebui sa se simta si sa intreprinda ceva pentru stoparea fenomenului. Daca tot nu se inghesuie? sa-i ajute in alt mod pe oameni, macar sa-i ajute sa-si cheltuiasca putinii bani cu folos, stopand prin lege asemenea activitati din care, oricum, datorita neplatii vreunui impozit, nu se alege cu nimic.


??????????? Tot in legatura cu asemenea practice vreau sa mai atrag atentia asupra asa-numitelor tiganci-vrajitoare, care, la fel, dau lungi anunturi prin ziare, adaugand si multumiri si recomandari din partea celor vindecati, chipurile. Ziarelor nu le poti interzice publicarea unor asemenea anunturi, caci ele incaseaza bani frumusei din asemenea anunturi.


??????????? Nu pot sa inchei decat sfatuindu-va: oameni buni, nu fiti fraieri !


?


?


?


Dan Bota


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.