Mai mulți lideri PSD din teritoriu cer organizarea unui Congres

Mai mulți lideri PSD din teritoriu cer organizarea unui Congres

0 359

PSD, la guvernare, nu s-a reformat! PSD in opozitie nu s-a reformat! PSD nu stie ce e reformare? Nu credem. Ultima oara cand au inceput o reforma a fost in 2004. Tot la guvernare. Nu au dus-o pana la capat. Cauzele reale nu au fost analizate temeinic, responsabil si au ramas cam cu aceleasi figuri de sus si pana jos. Mai mult au ratat totul si in plan ideologic, pierzand din vedere culoarul politic prin care au obtinut voturile romanilor, social-democratia. Si ce moment au ratat, PD-ul pierdut de Petre Roman, pe mana lui Traian Basescu a virat fara semanlizare la DREAPTA. Singur pe culoarul de stanga PSD-ul nu a produs decat oameni foarte bogati la nivelul structurilor lor de conducere. Atat! Pana cand. Teama, de schimbare a produs monstri BARONI, numiti asa de propaganda PD-L si promovati de presa aservita cu mare tenacitate. Acestia fie locali, judeteni sau nationali au tinut locurile ocupate sustinand si consolidand MAFIA PORTOCALIE, cea care le-a dat „firimituri” si protectie. O protectie atat in fata legii pe care au controlat-o prin oamernii promovati in functii, dar si fata de romani pacaliti aproape un deceniu si jumatate.
sr
Temenul pentru reformare este la final
In fata presiunii politice a noului PNl, sprijinit si de institutiile statului de la presedintie pana la Justitie, PSD trebuie sa faca ceva. Batalia interna pentru cele cateva scaune ce par a fi vacantate cu sprijinul procurorilor de la DNA nu poate asigura satisfactia celor care vor mai mult. Cat despre ideologie nu se face nimic (or sa-l planga pe ILiescu si Nastase) si este greu de crezut ca masurile electorale impinse in fata romanilor de Guvernul va acoperi haul politic de peste un deceniu in care nu s-a facut nimic in acest sens.
Liderii mai multor organizații social-democrate din țară au solicitat, în cursul acestei săptămâni, organizarea unui Congres al PSD până la jumătatea lunii octombrie, motivând prin necesitatea unei conduceri legitimate prin votul forului suprem al formațiunii politice, în perspectiva pregătirilor pentru alegerile din 2016. În acest context, mai mulți lideri de filiale PSD și-au reiterat sprijinul pentru actualul președinte, Liviu Dragnea.
Poziția acestuia, exprimată joi, a fost că nu respinge ideea organizării unui congres al partidului în perioada următoare, precizând că „o discuție în acest sens va avea loc în ședința Biroului Permanent Național de marțea viitoare” (15 septembrie n.r.).
In interventiile de mai jos, venite din partea unor filiale, este greu sa nu vezi formalismul si limba de lemn singurul numitorul comun a asa zisilor social-democrati, o mostenire trista ramasa din timpuri care dorim sa le uitam.s ei cu ei

TIMIȘ
Președintele PSD Timiș, ministrul Sorin Grindeanu, consideră oportună organizarea unui Congres al PSD până la jumătatea lunii octombrie, pentru a intra în anul electoral 2016 cu o conducere definitivă.
‘Consider, în calitate de președinte al Organizației Timiș a Partidului Social Democrat și de membru al Guvernului, că este oportună organizarea unui Congres până cel târziu în prima jumătate a lunii octombrie. Partidul Social Democrat a ieșit mereu întărit în urma congreselor, pentru că doar în forul suprem decizional își pot exprima opțiunea reprezentanții tuturor structurilor noastre teritoriale’, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Sorin Grindeanu.
El a menționat că Partidul Social Democrat se află într-un moment crucial pentru viitorul său politic. ‘Actul guvernamental coerent, eficient și în interesul românilor ne confirmă poziția de principală forță politică a țării și tocmai din acest motiv consider că trebuie să ne consolidăm poziția internă cât mai rapid’, a mai menționat Grindeanu.
Președintele PSD Timiș a mai evidențiat faptul că incertitudinea, incoerența și lipsa de viziune nu au caracterizat niciodată această formațiune politică, iar așteptările cetățenilor trebuie să găsească răspunsuri din partea social-democraților. ‘Buna guvernare de până acum trebuie dublată de o acțiune politică fermă și clară. Avem nevoie de un program politic și de alianțe pentru această toamnă, dar și de stabilirea direcțiilor de urmat în continuare în plan guvernamental. Toate acestea pot fi îndeplinite doar prin congresul partidului’, a explicat Sorin Grindeanu.PSD+PC&PDL

BRĂILA
Președintele Organizației PSD Brăila, Mihai Tudose, ministru al Economiei, a declarat miercuri pentru AGERPRES că un congres al partidului trebuie organizat cât mai rapid.
„Un congres PSD trebuie organizat cât mai rapid. Este nevoie ca partidul să aibă o conducere solidă, validată de forul suprem decizional al Partidului Social Democrat, mai ales că 2016 este an electoral. Nu vorbim doar despre oameni, vorbim de un program, de un plan de acțiuni pe care viitoarea echipă de conducere și le va asuma. PSD iese revigorat în urma congreselor, capătă forțe noi și este capabil să câștige bătăliile electorale. Partidul are nevoie de stabilitate și legitimitate în interior pentru a putea sprijini în continuare lucrurile bune începute de Guvernul României, fiind principala forță politică a acestei țări„, a afirmat Mihai Tudose.

sigl 3pNEAMȚ
Deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț, consideră că organizarea unui congres al acestei formațiuni cât mai curând este oportună, astfel încât să fie ales un președinte al partidului legitimat prin voturi. În opinia sa, cel mai potrivit pentru a ocupa această funcție este actualul președinte interimar, Liviu Dragnea.
Ionel Arsene a declarat, pentru AGERPRES, că este nevoie ca PSD să intre într-o nouă etapă, în care să reușească rezolvarea problemelor pe care le are.
‘Am reușit să lucrăm eficient în slujba cetățenilor și ne-am îndeplinit în mare parte angajamentele pe care ni le-am asumat în fața românilor. Însă, PSD, ca organizație, se află într-un moment de răscruce în care trebuie să găsească cea mai bună soluție de adaptare a profilului partidului la realitățile politice și sociale ale României. Puterea PSD stă în organizațiile județene, care, fără îndoială, sunt structuri puternice și au nevoie să fie clarificată cât se poate de repede situația de la vârful partidului în ceea ce privește asigurarea conducerii pentru anii următori. Consider că cel mai potrivit pentru această sarcină, prin prisma experienței sale politice și a rezultatelor este actualul președinte interimar Liviu Dragnea. Din punctul meu de vedere, PSD este un partid suficient de consolidat și de bine așezat și dispunem de o resursă umană capabilă să facă față provocărilor care urmează, în așa fel încât să putem merge mai departe cu guvernarea și să susținem Executivul în proiectele foarte importante pentru români, care au așteptări ca o guvernare să producă efecte favorabile’, a declarat deputatul Ionel Arsene, președintele PSD Neamț.
Parlamentarul social-democrat susține că partidul are ocazia de a reconfirma statutul de principala forță politică a României.
‘PSD are nevoie de o viziune pentru anul viitor, de stabilirea unor direcții pe care partidul să le urmeze. PSD are toate motivele să continue guvernarea până la încheierea mandatului, iar în 2016 să ne prezentăm în fața electoratului cu rezultatele acestei guvernări’, a adăugat liderul PSD Neamț.UDMR+PSD

MUREȘ
Președintele PSD Mureș, deputatul Vasile Gliga, a declarat joi, într-o conferință de presă, că se impune organizarea unui Congres al formațiunii în luna octombrie, pentru clarificarea sarcinilor liderilor PSD, fiindcă și pentru organizațiile locale este foarte important mesajul care este dat de sus, inclusiv de la nivelul guvernării.
‘E foarte important pentru organizația locală ca în alegerile din primăvară PSD să rămână la cote înalte în sondaje — cum e și acum — și asta foarte mult depinde de mesajele date de guvernare. Și cred că se impune o clarificare la nivel central, se impune un Congres în cursul lunii octombrie, pentru a se stabili clar sarcinile liderilor din PSD. Într-adevăr, Consiliul Național a convocat Congresul pentru luna octombrie și cred că ar fi bine să aibă loc, mai ales că președintele e interimar, vicepreședinți aproape nu mai sunt la nivel național. Cred că e un moment bun pentru PSD, dacă rămâne la guvernare și prin măsurile care s-au impus de către actualul guvern, să ne menținem în primăvară în sondaje la ceea ce avem și acum’, a spus Gliga.
Acesta a arătat că la nivelul județului Mureș aproape în toate organizațiile locale s-au făcut alegeri și s-au stabilit birourile permanente, care au ca principală sarcină să stabilească până în cursul lunii octombrie candidații pentru alegerile locale, listele pentru consilieri.
‘E mult mai ușor acolo unde avem primari și avem majorități în consiliile locale, e mai greu în localitățile în care nu avem primari și mult mai greu unde sunt organizații mai mici, în localitățile unde românii sunt minoritari — e greu de prins consilieri și să avem un cuvânt de spus în interesul celor care sunt PSD’, a afirmat acesta.
În privința municipiului Târgu Mureș, Vasile Gliga a spus că este convins că PSD ‘va conta foarte mult’, că nu va mai fi spectator ca până acum și că va avea un candidat ‘cu scor cu două cifre’, care încă nu a fost identificat.
Politicianul a prezentat faptul că la nivelul Ministerului Dezvoltării vor fi deblocate sume importante de bani astfel încât numeroase investiții începute în localități din județul Mureș să fie continuate.
‘Sunt 780 miliarde de lei pentru localități din Mureș, obiective începute și care trebuie finalizate în toate localitățile județului. Pe lângă alte măsuri foarte bune luate de Guvernul Ponta, mai ales în creșterea salariilor și ceea ce se prognozează din luna ianuarie, creșterea salariului minim, de la 1 octombrie salariile la medici. Sper să apară o creștere substanțială și la profesori, pe linia învățământului’, a mai spus Vasile Gliga.

PSD-USL-PNL-PCGIURGIU
Organizația județeană a PSD Giurgiu susține că este nevoie de un congres al partidului în prima parte a lunii octombrie.
‘În contextul alegerilor viitoare, nevoia de a organiza un congres în prima parte a lunii octombrie devine tot mai oportună, astfel încât, prin votul colegilor din structurile teritoriale ale partidului, să putem avea o conducere care să pregătească partidul în logica alegerilor locale și parlamentare de anul viitor’, se arată într—un comunicat de presă remis joi de organizația județeană a PSD Giurgiu.
În comunicat se mai arată că ‘necesitatea organizării unui congres a reieșit și din întâlnirile avute cu ocazia alegerilor în organizațiile locale, precum și în conferința județeană’.
‘În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții autorităților din județul Giurgiu, s-a desprins ideea ca organizarea Congresului PSD să se facă cât mai repede, tocmai din dorința de a se așeza structurile locale ale partidului’, se spune în comunicatul de presă.
Social democrații din județul Giurgiu spun că ‘alegerile din 2016 reprezintă pentru fiecare organizație PSD din țară, dar și pentru județul Giurgiu, un test’.
‘Avem o guvernare bună, care performează, dar care mai are multe de făcut. Ne dorim ca lucrurile cu adevărat bune realizate de PSD alături de colegii din coaliție să continue. Dar pentru ca aceste proiecte să se realizeze este nevoie ca PSD să câștige scrutinele electorale de anul viitor’, se mai arată în comunicatul de presă al organizației județene PSD Giurgiu.
Social democrații din județ spun că ‘un partid este puternic dacă dispune de o conducere puternică și stabilă’ și au convingerea că organizarea Congresului PSD cât mai repede este în asentimentul reprezentaților membrilor și simpatizanților partidului din județul Giurgiu, care și-au exprimat de nenumărate ori dorința ca poziția PSD să se consolideze atât la nivel local cât și central.

USL irSATU MARE
Președintele filialei județene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, a anunțat joi, într-o conferință de presă, că dorește organizarea de urgență a unui congres al partidului, până în 15 octombrie, pentru alegerea unei conduceri legitime a partidului în vederea pregătirii alegerilor locale din 2016, dar și faptul că filiala județeană a PSD îl susține mai departe pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al formațiunii.
„După vacanța de vară am intrat în linie dreaptă cu activitățile noastre de partid și intrăm în linie dreaptă cu pregătirea alegerilor de anul viitor. Noi în 2012 am candidat cu liste comune pe USL, împreună cu colegii din PNL, acum USL-ul nu mai există și la nivelul județului Satu Mare am rămas în alianță cu UNPR-ul. Nu se știe dacă UNPR-ul va merge separat sau va veni cu noi în alianță. Noi acum îi considerăm aliați, sunt aliați în guvernare și ne pregătim pentru alegerile locale. Dar ca să poți să te pregătești pentru alegerile locale în primul rând îți trebuie o stabilitate foarte bună la nivel național. După cum bine știm, la nivel național avem o conducere interimară și eu cred și consider că este de urgență necesar să convocăm un congres național până la jumătatea lunii octombrie pentru a putea pregăti în liniște și cu o conducere legitimă alegerile locale”, a declarat Mircea Govor, joi, într-o conferință de presă.
Totodată, el a declarat că organizația județeană îl susține în continuare pe Liviu Dragnea pentru funcția de președinte al partidului.
„Aici, în județul Satu Mare, e o situație mai delicată decât în alte județe. Vreau să pregătesc în așa fel alegerile locale, bineînțeles cu consultarea președintelui la nivel național și a colegilor din conducerea centrală, încât noi trebui să câștigăm, să rămână primarul nostru. Nu este un lucru simplu, pentru asta îți trebui eo colaborare foarte bună cu celelalte partide politice, asta însemnând că eu susțin în mod special să avem o conducere stabilă la nivel național. Propun să avem congres până în 15 octombrie și, bineînțeles, organizația PSD Satu Mare o să susțină în continuare pentru funcția de președinte pe domnul Liviu Dragnea împreună cu echipa pe care o s-o formeze în jurul dânsului”, a mai afirmat Govor.

USL 2.0.MARAMUREȘ
Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, susține necesitatea desfășurării unui congres al partidului în cel mai scurt timp posibil.
Potrivit unui comunicat de presă, președintele PSD Maramureș a vorbit în luna iulie despre necesitatea confirmării unei conduceri care să fie desemnată de un Congres al partidului, o conducere legitimă, care să aibă susținerea organizațiilor din teritoriu.
„Am privit pozițiile luate în aceste zile de colegii social-democrați din teritoriu, respectiv președinții de organizații județene ai PSD și reiterez faptul că PSD Maramureș a adoptat, încă din luna iulie, o rezoluție internă prin care a cerut organizarea cât mai rapidă a unui Congres. Câștigarea alegerilor locale în 2016 reprezintă principalul obiectiv pe termen mediu din punct de vedere politic al PSD. Acest lucru presupune o pregătire temeinică a organizațiilor locale, în vederea identificării celor mai buni candidați care să reprezinte propunerile electorale ale PSD pentru vara anului viitor în consiliile locale, județene și la primării. Munca organizatorică trebuie să înceapă de acum, iar organizarea rapidă a unui Congres va permite demararea cât mai curând a acestor acțiuni”, a arătat Gabriel Zetea.
El a subliniat că Liviu Dragnea, președintele interimar al partidului, se bucură, în continuare, de întreaga susținere a reprezentanților din teritoriu.
„Am avut, cu o lună în urmă, o vizită în mijlocul organizațiilor locale a președintelui PSD, Liviu Dragnea. Această vizită a confirmat, încă o dată, sprijinul extraordinar de care se bucură Liviu Dragnea în special în rândul aleșilor locali. Administrațiile publice locale au avut, în ultimii ani, un coleg în persoana lui Liviu Dragnea și vorbim aici de un lider care a găsit mereu o soluție la orice problemă ce i-a fost adusă la cunoștință. Am primit, în această perioadă, nenumărate mesaje din partea membrilor de partid, care mi-au transmis personal că ei își doresc pe mai departe o astfel de conducere, un for decizional care ține ușa de la București mereu deschisă pentru reprezentanții din teritoriu”, a precizat președintele PSD Maramureș.
Președintele filialei județene a PSD consideră că aceste obiective pot fi atinse doar în situația în care PSD rămâne un partid așezat, cu o structură de conducere și de decizie coerentă.
„PSD este cel mai mare partid din România și dă, astăzi, românilor, un Guvern cu rezultate. Vorbim aici despre un Guvern care a reușit, în ultimii trei ani de zile, să repare nedreptățile sociale din perioada guvernării de dreapta și care a izbutit, în egală măsură, să ofere o creștere economică sănătoasă pentru ridicarea nivelului de trai al cetățenilor. Pentru a putea menține coerența decizională la nivel guvernamental și parlamentar, coaliția la guvernare, respectiv PSD — UNPR — ALDE trebuie să păstreze o relație bună și să ia decizii ferme, astfel încât să avem un final de an 2015 încununat de succes. Coaliția trebuie să adopte o serie e legi importante, respectiv cea a salarizării unitare, modificarea codului electoral și adoptarea votului prin corespondență pentru românii din Diaspora, dar și Legea bugetului pentru anul 2016”, a declarat liderul PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

USL TRAIBUCUREȘTI
PSD București a votat, joi, la propunerea noului președinte al filialei, Robert Negoiță, o rezoluție prin care solicită organizarea unui congres al social-democraților în prima parte a lunii octombrie.
„Propun rezoluția privind organizarea unui congres în prima jumătate a lunii octombrie, pentru ca Liviu Dragnea și conducerea partidului să capete legitimitate și să putem să ne pregătim cât se poate de serios pentru anul viitor și pentru mobilizarea partidului”, a susținut Negoiță.
Conferința Organizației PSD București a votat în unanimitate rezoluția propusă de Negoiță.

In realitate PSD nu are nevoie de un CONGRES ci de doua. Unul acum, cat mai repede, pentru a termina cu interimatul si a da legitimitate si forta unei conduceri pentru a incepe o reforma reala si profunda. Cel de al doilea CONGRES, undeva prim primavara, ar putea valida si mai ales continua REFORMA, pe langa pregatirea pentru alegeri.

Desi nu se recunoaste deschis, cea mai mare lovitura data PSD-ului de catre adversarul lor natural, Traian Basescu, nu este nici „trasul presului” guvernarii. dupa alegerile din 2004, nici faptul ca a tinut partidul 10 ani in opozitie, ci izolarea social-democratilor de un mare conducator prin interzicerea drepturilor politice lui Adrian Nastase.
In alta ordine de idei, pana la urma de ce nu s-ar face alegeri simultane, locale si parlamnetare, undeva prin toamna lui 2016, care sa valideze o schimbare in clasa politica. O schimbare inceputa la PSD va obliga si noul PNL sa treaca de la „vopsitul gardului” la ceva mai profund si radical.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.