Magarie siciliana cu branza

Magarie siciliana cu branza

0 73

Conform AFP, care citeaza cotidianul italian “La Republica”, firme de procesare a laptelui din Europa, dar mai ales din Italia, au amestecat branza expirata, cu viermi si excremente de soareci, cu resturi de plastic si etichete de la ambalaje, in proportii aproape egale cu branza buna si au pus-o din nou in vanzare.
Astfel, numai in ultimii doi ani, pe pietele europene au fost vandute 11.000 de tone de asemenea branza, mai ales sub forma de Mozzarella, Gorgonzola sau sortimente de branza topita.
Afacerea era derulata cu ajutorul a patru firme apartinand unui sicilian – numele nu a fost inca dat publicitatii – trei dintre ele cu sediul in Italia si unna in Germania, obtinand astfel profituri de zeci si zeci de milioane.
40 de firme de procesare a laptelui din Italia, Germania, Austria si Marea Britanie, in principal, livrau celor patru firme ale sicilianului branza lor stricata, obtinand la randul lor profituri importante.
Cercetarile politiei si strangerea de probe au durat aproape doi ani, fiind banuite de implicare in acest caz 12 persoane, dintre care trei sunt deja in arest.
Ce poti sa mai zici?
Uite cum o stire din asta iti ia maul si te pune pe ganduri daca sa mai ai incredere in produsele tarilor occidentale. Caci acesta nu este singurul caz de distribuirea alimentelor stricate sau contrafacute. Sa ne amintim de pulpele de pui americane, scoase din rezervele armatei la innoirea stocului si de povestea destul de recenta, urmata de un mare scandal – cotidianul nostru a prezentat pe larg acest caz, la vremea lui – cu carnea stricata din Germania, care, ca si branza, era amestecata cu din aceea buna si bagata la vanzare, prin restaurante si rafturi de magazine.
Inseamna ca branenii nostri cu aracetul lor din branza si cu faina din smantana sunt puisori pe langa cei cu carnea si acum cu branza.
Sa speram ca asemenea obiceiuri nu se petrec si pe la noi chiar in asemenea hal !

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.