MAE, avertizare de călătorie în Grecia

MAE, avertizare de călătorie în Grecia

0 93

Ministerul Afacerilor Externe a emis o nouă avertizare de călătorie în Grecia. MAE aminteşte cetăţenilor români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul de meteorologie a emis o succesiune de coduri de vreme nefavorabilă pentru zona Salonic, urmând să aibă loc furtuni şi ploi torenţiale.

De asemenea, Ministerul de Externe de la Bucureşti atrage atenţia că în insula Rhodos există un risc ridicat de incendiu de vegetaţie, pe fondul vântului şi al temperaturilor ridicate. Avertismentul vine la numai două zile, după furtuna violentă care a lovit peninsula Halkidiki, şi în urma căreia opt oameni au murit, inclusiv doi români.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076. 

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.