„Macarale, ard in soare, argintii!”

„Macarale, ard in soare, argintii!”

0 137

Constructiile de locuinte au „explodat” in Brasov. Astfel, in cartierul Noua si Racadau vor rasarii noi blocuri de locuinte. Plenul Consiliului Local Brasov a aprobat planurile urbanistice zonele pentru cele doua zone. Astfel, pe strada Ciresului se doreste realizarea unui ansamblu de locuinte. Beneficiarul constructiei, societatea New Properties SRL a propus construirea a patru locuinte cuplate a cate doua apartamente si 31 de locuinte insiruite, cuprinzand doua apartamente. Ansamblul va totaliza 70 de apartamente, iar imobilele vor cuprinde apartamente cu trei si patru camere, iar la unele se prevad si spatii suplimentare la mansarda.


Terenul se afla in proprietatea firmei, iar conform planului urbanistic general aria este situata in zona de protectie cu functiune de recreere si administrativa.


?


Cinci blocuri pe Molidului


?


Alte cinci blocuri de locuinte, al caror beneficiar este firma Star Imobiliar SRL si Primaria Brasov, vor fi realizate in perioada urmatoare pe strada Molidului, in zona „La Iepure”. Conform documentatiei planului urbanistic general, terenul se incadreaza in zona de locuinte si functiuni complementare. Zona studiata are o suprafata de 26.400 mp, dar suprafata care va fi construita este de 6.336 mp. Regimul de inaltime este de parter si 12 etaje, iar intre constructiile prevazute se vor amenaja spatii verzi. Accesul auto si pietonal se va realiza prin extensia strazilor existente cat si prevederea de artere noi astfel incat noua zona de locuinte sa poata fi racordata la drumurile si strazile existente, respectiv B-dul Valea Cetatii si strada Molidului.


Parcarile adiacente se vor amplasa in cadrul parcelelor respective, atat la demisolul blocurilor de locuinte, cat si pe platformele care se vor crea in vecinatatea acestora, astfel incat fiecare apartament sa beneficieze de un loc de parcare. Constructia propusa se va racorda la retelele edilitare existente in zona, prin extinderea acestora, iar incalzirea termica si prepararea apei calde de consum se va face cu centrale termice proprii sau prin racordarea la sistemul centralizat de incalzire si apa calda.


?


Imobile in parteneriat


?


Nu mai putin de noua noi firme s-au aratat interesate sa construiasca blocuri de locuinte in regim ipotecar in municipiul Brasov. In urma cu 2 ani, plenul Consiliului Local a adoptat o hotarare prin care s-a infiintat Agentia Locala de Locuinte (ALL) Brasov. Astfel, municipalitatea se poate asocia cu firme de constructii, in vederea realizarii imobilelor. Primaria ofera gratuit terenul, iar dupa realizarea blocului firma are obligatia de a ceda 15%-20% din unitatile locative.


In aceasta luna, Primaria Brasov s-a asociat cu alte noua societati, un proiect de hotarare in acest sens fiind votat de plenul Consiliului.


Noile imobile vor avea patru si 10 etaje si vor fi construite pe strazile Pascani, Pictor Andreescu, Venus, Traian, pe B-dul Garii, in zona Molidului) si pe Calea Bucuresti.


Prin Programul ALL au fost aprobate anul trecut si un numar de alte sapte asocieri. Astfel, patru blocuri vor fi construite in zona strazii Vasile Alecsandri. Pe bulevardul Garii va fi realizat un imobil de 10 etaje, iar pe strada Carpatilor va fi edificat un bloc de patru etaje. Alte doua blocuri tot cu patru etaje vor fi construite pe strada Molidului.


Marius OLA

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.