„Mă, tu de ce nu ești pe front?

„Mă, tu de ce nu ești pe front?

0 231

Am presimțit eu că azi voi fi declarată putinistă, de-aia mi-am luat pantofi roșii. După ce ieri am zis să fiu de treabă, să nu mai mă iau de zelevogi. Ieri treceam prin Herăstrău. M-am așezat pe o bancă, să fac un popas. Nu trece mult și vin doi, ea și el. Refugiați ukr. Amândoi, țoale de firmă.
De câte ori merg într-o altă țară sau în alt oraș, primii oameni cu care interacționez îmi cer îndrumări. Mie, care mă rătăcesc și pe drum drept. Așa și ăștia.
Au intrat în vorbă cu mine să mă întrebe ce terenuri de tenis sunt bune.
Le-am spus că le pot recomanda terenuri de golf.
Și uite așa ne-am împrietenit. Cât să aflu că stau în Aviatorilor, pe banii noștri (da, bă, pe banii uie, dar și ăia sunt ai noștri, că nu i-a donat frau Ursula din contractele cu faizer), că își duc copilul la școală, merg la Spa.
După amiază fac cursuri de română și engleză. „Româna nu ne interesează, e o limbă urâtă. Și nici nu vrem să rămânem aici, că românii sunt dușmănoși„, îmi spune ea fâlfâind din genele puse.
Când i-am spus că românii care muncesc se simt, pe bună dreptate, revoltați de faptul că nu au beneficii ca ei, și-a ascuțit gheruțele și mi-a spus plină de emfază:
Noi vă apărăm pe voi, noi apărăm toată Europa de ruși„.
Mă întorc către bărbat, care stătea ca un pămpălău.
Mă, tu de ce nu ești pe front?”.
Sare tot ea:
„Pentru că nu e prost să moară pentru unii ca voi”.
Na, și s-a lăsat cu nasoale, pentru ca ea să concluzioneze:
O țară de oameni răi”.

Cora Muntean
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.