Luptatorii din Afganistan s-au intors acasa

Luptatorii din Afganistan s-au intors acasa

0 113
S-au intors teferi dupa ce au servit patria in cea mai fierbinte zona a Planetei. Peste 650 de militari de la Brigada 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa” si din Batalionul 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi” au revenit in tara dupa 6 luni de activitate in teatrul de operatiuni din provincia afgana Zabul. La fel de greu le-a fost si familiilor de-acasa;  baietelul unuia din militari stia ca tatal sau este plecat sa-l caute pe Mos Craciun in Afganistan.
Vinatorii de munte care au activat in teatrele de operaţiuni din Afganistan au fost intampinati la intoarcerea acasa, cu o ceremonie militara la sediul Batalionului 228 Aparare Antiaeriana din Brasov. Peste 650 de militari s-au repatriat dupa sase luni de misiune in Afganistan, in cadrul Grupului de Comanda Zabul si al Batalionului 1 Manevra.
Unul dintre militari a avut si o indeletnicire mai speciala; a lucrat cu stupii la o ferma de albine din Zabul, pe care a descoperit-o in cursul misiunilor de patrulare.
La festivitate au participat cu emotie familiile militarilor pentru care cele 6 luni au fost extrem de grele. Sotiile care au stat cu sufletul la gura acasa au fost mandre de sotii lor care si-au facut datoria fata de tara. Revederea a fost emotionanta pentru toti.
Militarii care s-au intors din Afganistan provin din Brigada 2 Vanatori de Munte „Sarmizegetusa” si din Batalionul 21 Vanatori de Munte „General Leonard Mociulschi” si au fost inlocuiÅ£i in teatrul de operaÅ£iuni de catre militarii Brigazii 18 Infanterie „Banat” si ai Batalionului 191 Infanterie „Radu Golescu”.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.