Luminita Gliga, doctor in arte vizuale

Luminita Gliga, doctor in arte vizuale

0 87


Tanara pictorita brasoveanca, Luminita Gliga, este, incepand de saptamana trecuta, doctor in arte vizuale. Artista a primit acest titlu cu calificativul „magna cum laude”, cu teza ,,Elemente de expresivitate plastica ale autoportretului in pictura europeana a secolelor XIX si XX”, teza ce a atras numai cuvinte de lauda din partea comisie formata din prof. univ. dr. Mihai Manescu, decanul Facultatii de Arte Plastice, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, prof. univ. dr. Zamfir Dumitrescu, prof. univ. dr. Gheorghe Achitei, prof. univ. dr. Alexandru Surdu si prof. univ. dr. Grigore Nicola. Pictorita din Brasov si-a sustinut teza in cadrul unei expozitii personale, care cuprinde o suita de autoportrete, intitulata „Autobiografie in imagini”, gazduita de Galeria UNA din Bucuresti.


Luminita Gliga are un palmares impresionant care o recomanda ca fiind unul dintre cei mai talentati si bine cotati tineri plasticieni romani. Luminita Gliga a absolvit, in 2002, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, sectia pictura, clasa profesorului Sorin Ilfoveanu. Din 2003 face parte din Uniunea Artistilor Plastici si Asociatia Internationala a Artistilor.


Drumul? tinerei in arta plastica este unul in continua ascensiune, Luminita Gliga reusind in cativa ani sa fie recunoscuta pentru arta sa nu doar in Romania, ci si in strainatate. Printre premiile si distinctiile cu care i-au fost rasplatite munca si talentul se numara: “Diploma oficiala M.C.A.” si Medalia de Argint, Cannes, Franta (2006), “Dipl?me et M?daille de Vermeil” oferita de Societatea Academica franceza (2006), precum si numeroase premii ale unor organisme romanesti care au ca obiectiv promovarea actului cultural.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.