Lumea l-a uitat pe Colea Rautu

Lumea l-a uitat pe Colea Rautu

0 67

Romanii nu isi pretuiesc valorile cand acestea sunt in viata asa ca de ce-ar face-o cand ele trec in nefiinta. Acest trist, dar mare adevar, a fost inca o data de actualitate zilele acestea cu ocazia mortii marelui maestro al teatrului si cinematografiei romanesti, Colea Rautu. Mai putin de 30 de persoane au venit sa aduca un ultim omagiu marelui actor la Capela Mare a Cimitirului Bellu, unde a fost depus joi, in jurul orei 12.00. Cea mai inversunata persoana a fost actrita Ioana Pavelescu care a denuntat atat indiferenta oamenilor, cat si modul in care a fost organizata ceremonia de inmormantare.
Venita la capela insotita de catre fiica marelui actor, Irina Rautu, care a venit de la Paris pentru inmormantarea tatalui sau, Ioana Pavelescu a declarat: ” Asa sunt romanii, Colea Rautu are destinul unui roman. Colea Rautu nu are un loc de veci pe Aleea Actorilor, nu este depus la niciun teatru, la niciun cinematograf, este ingropat ca un om oarecare. Niciun director de teatru sau de cinematograf nu s-a oferit sa il depuna pe Colea Rautu in institutia sa (…) Lui i-ar fi placut sa fie depus undeva si sa fie ingropat pe Aleea Actorilor”. Actrita a mai adaugat ca marele actor a fost ca un tata pentru ea, parintii ei si familia Rautu fiind in relatii foarte apropiate de prietenie.
Printre cei care au tinut sa-si exprime regretul pentru trecerea in nefiinta a marelui actor, s-a aflat si omul de afaceri, Viorel Paunescu, care a marturisit ca a fost prieten cu Colea Rautu timp de 40 de ani. „Era un om extraordiar de puternic, un mare actor si extraordinar de modest”.
Actorul a incetat din viata, marti, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde era internat de mai bine de o saptamana, acesta suferind de ciroza si a fost inmormantat ieri la ora 12.30, in cripta familiei sale de la Cimitirul Bellu.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.