Lui Basescu i s-a prescris regim: fara sare, tigani si armeni

Lui Basescu i s-a prescris regim: fara sare, tigani si armeni

0 255

Dupa ce presedintele Traian Basescu a trecut cu bine de interventia la glanda tiroida, suferita la finele saptamanii trecute, primele semne postoperatorii nu intarzie sa apara. Pe unele le manifesta chiar pacientul… tirolez (n-a trecut el deja pe la clinica austriaca pentru operatia pe coloana? Combinata cu asta de pe tiroida, se cheama ca presedintele Romaniei este un fel de pacient tirolez, a carui spitalizare a starnit mai multe incurcaturi decat cea a pacientului englez facut celebru de o carte si de un film deopotriva de reusite). Dar alte simptoame sunt localizate in alte entitati politice decat corpul prezidential.


Nivelul dereglat de adrenalina pentru care a fost operat primul om in stat i-a crescut ingrijorator si presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu. Vestea ca, pe durata interventiei si a eventualei convalescente a lui Basescu va prelua din nou prerogativele acestuia, i-a ridicat peste limita nivelul hormonal. Se vedea deja reinstalat la Cotroceni, cum a mai fost pe durata suspendarii basesciene, aranjand apele pentru ca timida motiune de cenzura a colegilor sai de partid sa prinda putin curaj si sa se infiripeze.


N-a fost sa fie. Basescu a refuzat sa-si delege vreuna din atributii, si s-a dus sa se taie direct din jiltul cotrocean.


Tot ce mai pot sa spere pesedistii este sa le reuseasca negocierea cu femeia de serviciu care matura ganglionii si tifoanele in salonul in care a decurs interventia chirurgicala. Printr-o grefa reusita, comandata la clinica lui Sorin Oprescu sau in strainatate, adrenalina extirpata lui Traian Basescu ar putea fi implantata nevolnicului Mircea Geoana, care duce serios lipsa de hormonii necesari debarcarii Guvernului si aducerii partidului sau la guvernare.


In fine, desi anestezistul care l-a sedat pe presedinte povestea cu ochii peste cap cat de bine si-a facut el treaba si ce fericire este sa ai un asemenea pacient pe masa de operatie, se pare ca l-a anesteziat doar partial. In ciuda sperantelor ca interventia ii va inhiba lui Basescu glanda jucatoare si i-o va activa pe aia spectatoare, presedintele s-a externat la fel de guraliv si de gambler pe cat intrase.


Spre bucuria fanilor, si glanda discriminarii a ramas la locul ei si secreta in continuare hormonii care produceau prin primavara replica „tiganca imputita”. Nici nu parasise bine patul spitalului ca a si iesit la sedinta foto de pe treptele spitalului, impreuna cu echipa de medici care l-a operat. Ocazie cu care tiroida convalescenta a lui Traian Basescu a dovedit ca se simte bine si a recidivat. Strangandu-i mana doctorului titular de bisturiu, mucalitul rasist de serviciu al tarii a slobozit un alt porumbel din hulubarul pe care il duce in gurita si i-a spus hahaind: „In sfarsit, vad si eu un armean bun”.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.