Ludovic Orban, la Brașov astăzi pentru a superviza alegerile din PNL

Ludovic Orban, la Brașov astăzi pentru a superviza alegerile din PNL

1 46

Președintele liberal Ludovic Orban, brașovean prin născare, descinde astăzi în curtea filialei brașovene a partidului, pentru a se asigura de sprijinul unei organizații importante la alegerile din toamnă pentru șefia partidului.
Cum confruntarea cu premierul Cîțu pentru această funcție este în toi, iar șansele sunt sensibil egale, Orban nu poate rata impunerea apropiatului său Adrian Veștea la cârma organizației județene, sarcină facilă pentru că președintele CJ Brașov este singurul candidat.
Comitetul de Coordonare Județean constituit cu ocazia acestor alegeri din filială a inventariat candidaturile depuse pentru toate funcțiile Biroului Permanent Județean, urmând ca respectivii candidați să-și susțină în această seară programele politice aferente funcțiilor pe care și le doresc, oral sau în scris, e totuna.

Vechiul în conflagrație cu noul, în perspectivă liberală
Organizația PNL Brașov și-a anunțat deocamdată susținerea pentru Ludovic Orban, însă până în toamnă mai este timp pentru reconfigurări și repoziționări. Liberalii brașoveni fac notă discordantă în peisajul liberal transilvănean, principalele organizații ale celei mai importante provincii istorice a României susținând ,,suflul nou” (ce-o mai fi și acela?), în dialectica dezvoltării partidului înspre noi culmi de progres și civilizație politică.
Ludovic Orban, în viziunea progresiștilor ,,La Politique Nouveau” se consideră că reprezintă vechiul, osificatul, autocratismul și împietritul, în noua configurație europeană a mișcării populare. Florin Cîțu, dimpotrivă, reprezintă noul, dinamicul, novatorul, ultraprogresismul și forța călăuzitoare, în constelația mișcărilor populare europene.

Libiu Mateescu     

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.