Ludovic Orban il vrea pe Basescu fript

Ludovic Orban il vrea pe Basescu fript

0 177

„Am pregatiti o propunere legislativa care sa clarifice imunitatea prezidentiala, care nu este foarte clar limitata in Constitutie. Ca urmare a deciziei Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) in dosarul Mihaileanu, presedintele Romaniei este singurul cetatean care beneficiaza de imunitate totala si nu poate fi pedepsit, neputand fi trimis in urmarire penala. Legea (proiectul lui Orban, n.a.) vrea sa-l aduca pe presedinte la statutul de cetatean al Romaniei egal in drepturi cu toti ceilalti. Vreau sa-i redau cetatenia romana lui Basescu.”
Aceasta a fost declaratia lui Ludovic Orban, initiatorul proiectului de lege care ar trebui sa-i mai taie macaroana presedintelui ce niciodata, ca politician, nu si-a prea vazut de lungul nasului, arogandu-si, cand ii doreau muschii, drepturi mai presus de legi si de cele de care beneficiaza cei pe care ii pastoreste.
Se intelege ca acest proiect de lege are sanse extrem de mici sa devina lege, la ce culori au scaunele prin Parlament.Sunt prea putine vocile liberale, iar cele udemeriste sunt usor de cumparat. Ar exista totusi o indepartata raza de lumina prin trezirea la realitate a pesedistilor, chiar daca numai prin voturi exprimate din constiinta , asa cum se obisnuieste la cazuri de „la o adica”, atunci cand ordinul sefilor de partid suna „votati cum va lasa constiinta, dar eu va sugerez etc.”
In momentul de fata, presedintele Basescu are imunitate ca toti parlamentarii, dar se foloseste de una totala prin interpretarea abuziva a prevederilor ambigue ale Constitutiei.
Proiectul de lege va fi depus la Parlament in cel mult o saptamana, in sensul ca seful statului „sa nu mai aiba niciun fel de imunitate”.
Personal sunt de parere ca nici parlamentarii nu ar trebui sa beneficieze de imunitate generala, sub forma actuala, aceasta urmand sa acopere doar activitatea strict parlamentara. Ar fi logic, normal si de bun simt.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.