Lucrarile Parlamentului televizate!

Lucrarile Parlamentului televizate!

0 100

TVR Info ar putea sa retransmita, cateva ore pe zi, lucrarile Parlamentului, Televiziunea Publica demarand deja discutiile, in acest sens, cu ambele Camere, a declarat Alexandru Sassu, presedintele-director general al TVR, duminica, in emisiunea „Zig-Zag cu Ion Cristoiu” de la Antena 3.
Alexandru Sassu a spus ca Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a inceput deja „discutiile de tatonare” cu Parlamentul.
„Cu Senatul sunt mai avansate discutiile, in sensul ca deja am avut primele intalniri cu ei si am stabilit cateva lucruri (…) Asta (difuzarea pe TVR Info a lucrarilor Parlamentului, nr.) nu inseamna indepartarea ziaristilor din Parlament sau altceva, ci pur si simplu este un tip de informatie. Exista momente, care in opinia mea sunt foarte importante pentru cei care s-au dus si au votat. Sunt cele ale interventiilor, ale intrebarilor (…) 80-90% dintre ele privesc problemele locale si oamenii vor sa vada cum se comporta parlamentarul lor, daca pune sau nu pune intrebari”, a afirmat Alexandru Sassu.
Potrivit lui Sassu, TVR Info este un „serviciu public”, care va putea fi pus astfel si la dispozitia celor care sunt interesati de viata parlamentara. Seful SRTv a mai spus ca nu s-a stabilit la ce ore se vor retransmite lucrarile celor doua Camere din Parlament.
„Eu il consider in serviciul public, pentru ca in momentul ala lucrurile din Parlament vor fi vazute de oricine. Vor fi prezentate faca niciun fel de comentarii, se vede clar cine vorbeste, votul, intrebarile (…) S-ar putea sa fie si o disciplinare a Parlamentului, un lucru care mie ca fost parlamentar mi-ar placea foarte tare, o spun cinstit. S-ar putea sa fie o disciplinare a Guvernului care ar trata cu totul altfel modul in care vine in fata Parlamentului”, a afirmat Alexandru Sassu.
Presedintele director-general al SRTv nu se asteapta ca audienta TVR Info sa creasca datorita transmisiilor din Parlament. „Nu se asteapta cineva ca un astfel de canal sa aiba rating. Este pur si simplu pentru cineva interesat de un anumit moment, interesat de viata parlamentara. Vede ce se intampla acolo, fara comentarii, in direct”, a mai spus Alexandru Sassu, precizand ca si „Parlamentul European are doua astfel de canale”.
Totodata, Alexandru Sassu a mai spus ca difuzarea pe TVR Info a lucrarilor Parlamentului nu va implica noi costuri pentru SRTv. „As vrea sa fie foarte clar, nici macar nu implica costuri pentru ca ei (parlamentarii, nr.) au deja camerele acolo. Nu inseamna angajarea unui personal editorial, pentru ca nu vor fi comentarii. Ne-am propus, de exemplu, ca pe teletext sa punem toate informatiile pe care le au ei (Parlamentul, nr.), desi le au pe site. Nu vad de ce nu ar fi si pe teletext, sedintele, ordinea de zi. Asta inseamna un schimb de informatii intre noi si ei”, a explicat seful Televiziunii Publice.
Presedintele-director general al TVR Alexandru Sassu a anuntat, pe 1 aprilie, printr-o scrisoare, conducerea Camerei Deputatilor, ca SRTv este pregatita sa difuzeze in direct lucrarile Senatului si Camerei Deputatilor.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.