Lucrarile la autostrazi vor fi concesionate

Lucrarile la autostrazi vor fi concesionate

0 209

La conferinta de presa de marti, Ministrul Transporturilor Ludovic Orban a declarat ca pentru a se avansa rapid cu infrastructura rutiera, se va apela la mai multe forme de finantare. Una dintre solutile prezentate de ministru este concesionarea lucrarilor la anumite tronsoane de autostrazi, ministrul precizand ca formula se practica in mai multe tari. Orban a exemplificat cu Franta care are 7840 km de autostrada concesionata si Spania care a concesionat 2600 km.


Finantarile obtinute prin concesionari se vor adauga fondurilor europene primite in cadrul programului operational sectorial de transport, a carui versiune revizuita tocmai a fost transmisa la Bruxelles. De asemenea, sume importante vor fi alocate de la Bugetul de Stat, cum este cazul Autostrazii Brasov Bors.


Potrivit lui Orban, in concesiune vor fi dati 1300 de kilometri de austrada, printre care tronsonul Bucuresti – Comarnic – Predeal – Brasov si tronsonul Pitesti – Sibiu, iar din coridorul IX segmentele Ploiesti-Buzau-Focsani-Albita si Targu Mures-Roman-Iasi.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.