Lucian Bolcaș, fost deputat și vicepreședinte PRM, a murit la 77 de...

Lucian Bolcaș, fost deputat și vicepreședinte PRM, a murit la 77 de ani

0 61

Avocatul Lucian Bolcaș, fost deputat și vicepreședinte PRM, a murit la vârsta de 77 de ani, anunță Antena 3, care precizează că politicianul era bolnav de cancer.

Lucian Bolcaș a fost un avocat în Baroul București și politician român, fost vicepreședinte al PRM, deputat al Parlamentului României în legislaturile 2000-2004, 2004-2008. În legislatura 2000-2004, Lucian Bolcaș a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Regatul Belgiei și Statul Kuwait iar în legislatura 2004-2008 a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Ungaria și Republica Italiană.

Lucian Bolcaș a fost exclus din PRM, la data de 9 martie 2010, motivația Biroul Permanent al acestui partid fiind „trădarea intereselor partidului și declarațiile publice din ultima vreme, în contradicție cu deciziile și punctele de vedere ale formațiunii”.
În data de 30 septembrie 2010 Lucian Bolcaș s-a înscris în PSD. Acesta s-a stins din viață în data de 11 martie 2020.

„Avea o disponibilitate extraordinară de dialog și cu argumente puternice, dădea un mesaj convingător pentru publicul larg.
Cred că tăria concepției lui legate de adevăratul stat de drept, de lupta cu abuzurile instituțiilor statului, a făcut din personalitatea lui un reper pentru care îl căutau telespectatorii și realizatorii care simțeau că aici pot să găsească un argument, un sprijin în ce doreau să transmită”
, a declarat Dan Constantin, de la Jurnalul Național, pentru Antena 3.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.