Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin

0 151

Lotul Romaniei pentru Campionatul Mondial de handbal feminin cuprinde 18 jucatoare, fiind stabilit, duminica, dupa castigarea Trofeului Carpati.

Lotul Romaniei este urmatorul: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartas, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Mihaela Tivadar, Aurelia Bradeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Varzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcau si Oana Chirila.

In lot nu au fost incluse Ionela Stanca (insarcinata), Patricia Vizitiu (accidentata) si Oana Gogorita.

La CM din Brazilia, Romania va juca in grupa C, la Sao Paolo, alaturi de reprezentativele Frantei, Braziliei, Tunisiei, Cubei si Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat si cu fusul orar, urmand a disputa doua meciuri de la ora Romaniei 23.15, iar unul dupa miezul noptii, de la 01.45.

Programul meciurilor Romaniei in grupa C este urmatorul:
Romania-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora Romaniei) Romania-Cuba (5 decembrie, ora 21.00)
Romania-Japonia (6 decembrie, ora 23.15)
Romania-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45)
Romania-Franta (9 decembrie, ora 23.15).

Presedintele Federatiei Romane de Handbal (FRH), Cristian Gatu, a declarat, duminica ca obiectivul este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. „N-am mai vazut demult echipa nationala sa joace atat de bine si cu pofta atat de mare si asta nu poate decat sa ne dea sperante pentru CM din Brazilia. Obiectivul nationalei la Mondiale este calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra, iar fetele pot obtine asta in doua feluri: ideal ar fi titlul mondial si atunci am merge direct la Londra sau o clasare pe unul din locurile 2-7, care inseamna asigurarea unui loc in turneele preolimpice”, a declarat Gatu.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.