Locuinte in locul punctelor termice neutilizate

Locuinte in locul punctelor termice neutilizate

0 210

Municipiul Brasov se va imbogati cu cateva blocuri de locuinte. Primarul George Scripcaru a anuntat ca punctele termice dezafectate care nu mai sunt intrebuintate in sistemul centralizat de incalzire din municipiul Brasov vor fi transformate in locuinte. Se are in vedere construirea unor blocuri cu patru si opt nivele, in functie de cat spatiu permit amplasamentele respective. Potrivit primarului, pana acum s-au inventariat 10 puncte termice dintr-un total de 54. „Pe langa acestea mai exista 24 de centrale de cvartal, care vor fi, de asemenea, inventariate”, a declarat Scripcaru.


Lucrarile de constructie vor incepe in urmatoarele saptamani, dupa ce proiectul va fi pus in discutia Consiliului Local. Prioritate la aceste locuinte vor avea cei care au depus deja cerere la ANL, cei din casele retrocedate sau in curs de retrocedare.


Pentru realizarea acestor proiecte, municipalitatea intentioneaza sa poarte discutii cu Agentia locala pentru locuinte, cu RIAL, dar si cu bancile care ar dori sa faca un contract de finantare cu RIAL.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.