Liviu Dragnea reclamat la DNA de catre Klaus Werner Iohannis in urmă...

Liviu Dragnea reclamat la DNA de catre Klaus Werner Iohannis in urmă cu 11 luni!

0 415

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a depus, în septembrie , o „plângere penală la Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva vicepremierului Liviu Dragnea„, pentru iniţierea ordonanţei de urgenţă 55/2014 care permite migraţia politică a aleşilor locali pentru 45 de zile.
Plângerea, semnată de Klaus Iohannis, a fost depusă  „împotriva numitului Dragnea Liviu Nicolae, sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu, prevăzută de art. 132 din Legea nr. 78/2000, rap. la art. 297 Cod penal”.
Iohannis reclama faptul că „au fost aduse vătămări” prin OUG 55/2014 tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate.
„În fapt: În cursul lunii august 2014, numitul Dragnea Liviu Nicolae a iniţiat adoptarea unei ordonanţe de urgenţă. Procedura iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae s-a finalizat cu adoptarea OUG nr. 55/2014, care permite primarilor şi consilierilor să îşi schimbe partidul fără a-şi pierde mandatul, deschizând astfel posibilitatea racolărilor politice. Consilierii locali, primarii şi şefii consiliilor judeţene au astfel la dispoziţie 45 de zile pentru a-şi exprima în scris opţiunea pentru un partid politic, o organizaţie a minorităţilor naţionale sau să devină independenţi fără a-şi pierde mandatul. Ordonanţa de urgenţă iniţiată de numitul Dragnea Liviu Nicolae are ca unic scop sprijinirea intereselor de grup, în lipsa unei urgenţe reale şi este de natură a afecta procesul electoral, fiind de natură să conducă la susţinerea unui anume candidat„, se arăta în document.(…) „Iniţierea unui act normativ care nu urmăreşte un imperativ social, ci protejarea intereselor unui grup şi care nu se adresează unei situaţii generale, ci unor persoane determinate, în lipsa unei urgenţe reale, reprezintă o îndeplinire defectuoasă a atribuţiilor care îi reveneau în calitate de ministru al dezvoltării regionale şi administraţiei publice”, se mai preciza  în plângerea penală.Iohannis susţinea, în plângere, că, potrivit articolului 175 alineatul. (1) litera. b) din Codul penal, numitul Dragnea Liviu Nicolae are calitatea de funcţionar public, cerută de textul de incriminare, întrucât exercită o funcţie de demnitate publică”.

Klaus Iohannis

„Prin fapta descrisă au fost aduse vătămări tuturor celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale şi în general interesului public care vizează desfăşurarea alegerilor în condiţii de egalitate de şanse şi de legalitate. Totodată, în speţă este îndeplinită condiţia obţinerii unui folos necuvenit, cerută de dispoziţiile art. 132 din Legea nr. 78/2000, în condiţiile în care, prin adoptarea actului normativ iniţiat de către numitul Dragnea Liviu Nicolae a fost afectată egalitatea de şanse a candidaţilor la alegerile prezidenţiale, fiind favorizat în această manieră unul dintre candidaţi, cu consecinţa afectării rezultatului alegerilor„, se mai arăta în plângere.

                                                                        SI KLAUS JOHANNIS A FOST( dar pe blat!) LA MIAMI !!

Radu Cristescu (PMP), invitat într-o emisiune la România TV, a spus unde se află acum președintele „Klaus Iohannis este la Miami”, a spus Radu Cristescu. Când jurnalista Liliana Ruse l-a întrebat de unde are această informație, politicianul a spus râzând: „de la o agenție de știri”.
Un site de știri scria luni că președintele Klaus Iohannis se află în vacanță în străinatate. Informația prezentată se baza pe surse neoficiale. De câteva săptămâni nimeni nu mai știe unde este Klaus Iohannis, șeful statului neavând nicio apariție publică. Mai mult, într-un articol recent, Ion Cristoiu afirma că este pentru prima dată în ultimii 25 de ani când un președinte dispare și nimeni nu mai ştie nimic de el.
„Stiu sigur ca vineri la pranz dl Klaus Iohannis rupe usa Cotrocenilor, deci el nu sta, nu l-ar gasi nici daca incepe un razboi atomic vinerea dupa-amiaza, pentru ca el considera ca weekendul lui de bugetar trebuie respectat cu sfintenie. De ce face asta? Pentru ca el stie ca nu trebuie sa rezolve el anumite chestiuni, le rezolva baietii, sistemul. N-am pomenit in cei 25 de ani ca un presedinte sa dispara pur si simplu sa nu mai stii nimic de el, adica nu a fost la Ziua Marinei, nu apare. Ati verificat poate nu mai traieste sa ma ierte dl Klaus Iohannis dar nu exista asa ceva, presedintele Romaniei este obligat sa dea un semn ca exista, e acolo, ca a mai facut ceva, or e un semn ca el nu exista”, a spus Cristoiu la Romania TV.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.