Liviu Dragnea de acord cu votul obligatoriu

Liviu Dragnea de acord cu votul obligatoriu

0 105

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la sfarsitul saptamani trecute, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Targu Mures, ca personal ar fi de acord cu introducerea votului obligatoriu, desi are anumite retineri, adaugand ca la nivelul PSD nu s-a luat o decizie cu privire la acest aspect. „La ceea ce se intampla acum in tara, eu, personal, as fi de acord cu votul obligatoriu. Pe de alta parte, am o retinere legata de aceste lucru, consider asta o ingradire a dreptului la decizie a cetateanului. Si aici sunt singurele mele rezerve. A-i obliga pe cetateni sa vina sa voteze mi se pare putin exagerat, adica pe langa drepturile care sunt restranse acum – pe care le resimtim toti – dreptul la sanatate, la educatie, la viata, la bunastare, sa venim sa-i ingradim dreptul la propria opinie si la propria decizie parca nu cred ca ar fi bine”, a aratat Dragnea.
Politicianul a aratat ca, din perspectiva strict electorala, votul obligatoriu ar fi benefic, pentru ca, indiferent cat „s-ar fura voturile in alegeri”, nu vor exista bani pentru cumpararea tuturor alegatorilor.
Secretarul general al PSD a mai aratat ca deocamdata nu s-a discutat foarte mult pe marginea votului obligatoriu, adaugand ca va fi testata in continuare opinia membrilor formatiunii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.