Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr!

Lista rușinii: Apărătorii torționarului Augustin Lazăr!

11 124

Cozile de topor din presă ale instituţiilor de forţă încearcă să se regrupeze, declanşînd operaţiunea „Spălarea torţionarului Augustin Lazăr”.
Practic, este o operaţiune de minimaliza efectele dezvăluirilor despre Augustin Lazăr, care a contribuit
decisiv la tortura fizică şi psihică a disidentului Iulius Filip, în calitate de preşedinte al comisiei de liberare condiţionată din Penitenciarul
Aiud, macate acum prin tumbe ridicole  pe site-ul Ministerului Public. Generic, toate acestea se pot sintetiza în expresia celebră a lui Tudor Postelnicu:
„Am fost un dobitoc!”, numai că fostul șef al Departamentului Securității Statului a dovedit parcă un pic mai multă demnitate decît Augustin Lazăr.
Toate acestea cu un singur scop: nu cumva ca dezvăluirile despre „torţionarul” Augustin Lazăr să se extindă asupra tuturor celor pe care
#Rezist i-a pus în ramă ca pe icoane în bătălia politică din ultimii ani: Iulius Filip este acum în suferinţă şi nu trebuie lăsat să creadă că demnitatea lui, cu care s-a împotrivit regimului comunist, sau suferinţele prin care a trecut au fost în zadar.
Lui şi celor cîţiva disidenţi adevăraţi, precum şi morţilor şi răniţilor de la Revoluţie, le datorăm libertatea de astăzi!Nu lui Augustin Lazăr, nu lui Klaus Iohannis, nu Codruţei Kovesi, pe care în mod ciudat îi apără astăzi aşa-numita „Stradă”.

De altfel, acest „Caz Augustin Lazăr” ar trebuisă fie un bun exemplu pentru #Rezist pentru a înţelege în ceasul al 13-lea ce risc imens
zace mocnit în acţiunile lor de susţinere publică a instituţiilor de forţă, în loc să apere drepturile şi libertăţile oamenilor!
Înecepem să publicăm azi lista primilor apărători ai torţionarului Augustin Lazăr.  Justificîndu-l pe acesta, ei lovesc în acest brav erou al României, care se numeşte IULIUS FILIP, în faţacăruia ar trebui să ne plecăm cu un imens respect, omagiindu-i a lupta împotriva dictaturii comuniste, aşa cum au făcut-o printr-o decporatie, polonezii!

1. VLADIMIR TISMĂNEANU publică în revista „Newsweek” articolul „Augustin Lazăr si claritatea morală”. Cu o obrăznicie ce parcă cere cîteva palme, scrie: Augustin Lazăr simbolizează valorile societății deschise. Detractorii săi reprezintă forțele beznei, represiunii, infamiei”!
Jegul acesta moral, care este fiul ideologului comunist Leonid Tisminețki, pe care Băsescul-a numit să conducă acea Comisie pentru condamnarea comunismului, îl apără acum pe torţionarul Augustin Lazăr!! Zău, Volodea? Deci, după mintea ta, numai plevuşca Securităţii poartă vina torturii, nicidecum şefii Securităţii, activiştii PCR care au 
impus dictatura sau procurorii şi judecătorii care-i aruncau pe disidenţi în puşcării sau le amînau eliberarea! 

2. CRISTIAN TUDOR POPESCU a sărit în apărarea lui Augustin Lazăr la „Digi 24”. Opiniile sale sînt de-a dreptul şocante:„Toate zicerile cu Augustin Lazăr torţionar sunt nişte minciuni, nu cu picioare scurte, sunt oloage.Cum să fie torţionar un procuror?
În comunism, cu tortura asupra deţinuţilor, fie prin interogatorii, fie prin tortură fizică se ocupau ofiţerii din penitenciar şi Securitatea”! Şi CTP se preface că nu înţelege mecanismul care acţiona asupra
deţinuţilor politici. Dacă ar fi avut curiozitatea să citească Legea 23/1969, CTP ar fi aflatcare erau atribuţiilelui Augustin Lazăr ca procuror delegat la Penitenciarul Aiud, că de el depindeau toate actele de tortură la care a
fost supus Iulius Filip, căci „procurorul avea sarcina să verifice condiţiile de detenţie şi respectarea 
„Convenţiei împotriva torturii”
, ratificată de România în 1975! Dar, cînd ai devenit tu însuţi instrumentul Sistemului, 
apărătorul abuzurilor lui Kovesi, ce pretenţii să ai!

3. ANDREEA PORA nu putea să lipsească din acest peisaj pestilenţial. 
„Regina cîrnatului”, care a fost şi a rămas susţinătoarea Sistemului, de la Monica Macovei pînă la Codruţa Kovesi, a publicat pe site-ul „Radio Europa liberă”articolul „Cum a ajuns Lazăr un Vișinescu 2. Există vreun magistrat disident în perioada comunistă?, în care se întreabă: „Putea Lazăr la cei 29 de ani ai lui, proaspăt procuror, să înfrângă Securitatea și sistemul comunist,?
Fă Cucoană, uita-te in C.V. ul lui. Terminase facultatea la 23 de ani!! In 6 ani Pora nu întreaba de ce Lazar n-a citit Legea 23/1969, care nu-i dadea dreptul să facă parte din acea comisie din penitenciar, căci era procuror la Procuratura locală. Deci ceva extrem de suspect este chiar în numirea sa şi în acceptul pe care l-a dat!

4. MĂDĂLIN HODOR, cercetător la Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS), acum fiind suspendat şi anchetat disciplinar după publicarea unei liste cu aşa-zişi colaboratori ai SIE, între care preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, consilierul BNR Adrian Vasilescu, jurnalistul Cornel Nistorescu şi sociologul Dorel Abraham. 
Tot Mădălin Hodor este autorul dezinformării grosolane prin care se sugerează o posibilă cofuzie între procurorul Augustin Lazăr şi colonelul de Securitate Gheorghe Lazăr,care era şeful biroului CI din penitenciarul Aiud. 
Numai că nimeni nu a spus că Augustin Lazăr ar fi fost şeful acelui birou, deci nimeni n-a făcut nici o confuzie! Alt derbedeu este DORU BRAIA, devenit unul dintre promotorii #Rezist,  A fost exclus din Societatea „Timişoara”în urma apariţiei angajamentului său cu Securitatea. El postează pe site-ul său mesajul: „Abjectă manipularea mediatică la adresa procurorului AUGUSTIN LAZĂR, crezută chiar și de oameni cât se poate de onorabili.

5. BRÂNDUŞA ARMANCA este vicepreşedinta Societăţii „Timişoara”, cea care i-a acordat lui Augustin Lazăr premiul „Speranţa”! Fosta directoare a ICR Budapesta a declarat pentru „Mediafax” că „nu am primit nicio solicitare de acest fel, nu comunicăm cu alte organizații prin presă, deși suntem și noi jurnaliști. Sunt convinsă că orice discuție despre retragerea
premiului este inutilă pentru că noi am premiat un om pentru atitudinea lui corectă și fermă în apărarea justiției.Acesta a fost criteriul cel mai important, el este îndeplinit și în ziua de astăzi”!

Înţelegeţi? Brânduşa Armanca încă n-a aflat că Augustin Lazăr este, practic, revocat de peste o jumătate de an din funcţia de Procuror general
şi-l consideră apărătorul Justiţiei, deci premiul i s-ar cuveni! Cînd i s-a cerut să-şi argumenteze poziţia, Brânduşa Armanca s-a năpustit pe… Dan Voiculescu, ca şi cînd acesta l-ar fi numit pe Augustin Lazăr în Comisia de la Penitenciarul Aiud.
Mînjită bine de Sistem cu funcţii în TVR şi la ICR, Brânduşa Armanca se preface că nu ştie că unul dintre cei care au cerut Societăţii Timişoara să-i retragă lui Augustin Lazăr premiul „Speranţa” nu este Dan Voiculescu, ci  Cornel Nistorescu, fostul ei şef de la „Expres”, din vremea cînd încă îi plăcea să fie jurnalist independent! 
De asemenea, Asociaţia 15 Noiembrie 1987 Braşov i-a cerut să-i retragă acel premiu lui Augustin Lazăr  care s-au ridicat împotriva lui Ceauşescu, si nu Dan Voiculescu!

6. MIRCEA MORARIU este un mai nou colaborator al site-ului „Contributors.ro”, il apără pe Augustin Lazăr, adresînd injurii jurnaliştilor de la „Lumea justiţiei”, care au publicat documentele despre cazul Iulius Filip!
Nu dau nici măcar o ceapă degerată pe ceea ce spune și scrie site-ul luju”, spune cu un aer doct Mircea Morariu, (…) să înțeleg, măcar în parte, sensul poveștii ale cărei personaje principale par să fie fostul disident anticomunist, dl. Iulius Filip, și actualul procuror general al României, dl. Augustin Lazăr”.
Un sfat: ca să înţelegi sensul poveştii, trebuie îndeplinită o singură condiţie: să judeci cu mintea ta, nu cu a celor care ţi-au amanetat-o!
Sursa: I.Spanu, Cotidianul

COMENTARII

  1. sa dea dumnezeu sa aiba liniste lazar asa cum a dorit el la oamenii aia pe care i-a inchis nevinovati

  2. credeti ca in toata tara asta mare nu se gasea un procuror mai bun decat lazar?se gasea normal ca se gasea dar nu s-a vrut si a fost pus lazar ca este un bun executant

  3. este omul presedintelui ce atata filozofie?este pus de el acolo special pentru el sa il albeasca deci nu mai este o surpriza pentru nimeni asta si lazar va scapa basma curata

  4. sa nu ne fie cu mirare daca pt lazar va intervenii si iohannis ca doar l-a scapat de dosarele cu casele din sibiu deci este cam complicata treaba

  5. un vechi proverb romanesc spune …..nu iese fum fara foc …deci domnule lazar sa iti iei bagajul si la puscarie cu tine

  6. lazar cred ca va fi inchis pana la urma la jilava ca deja prea multe se afla despre atrocitatile facute de el

  7. chiar nu inteleg cum astfel de personaje macabre ocupa astfel de functii inalte in statul roman?cum asa ceva?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.