Lista neagră a PSD Braşov!

Lista neagră a PSD Braşov!

0 549

PSD Braşov se prezintă acum într-un moment de recul, pe care-l suferă constant. De exemplu la alegerile locale din 2016 au obţinut 27,73% iar la paramentare la Braşov înregistrau un record de 36,71% – faţă de  PNL (21,01%), USR (13,93%), UDMR (6,1%), ALDE (5,93%) fiind singura dată când la Braşov PSD a câştgat – dacă la europarlementarele din 2019 PSD obţinea în judeţ 15,7% iar la municipiu 14,7% , ultimile sondaje îi prezintă într-un continuu picaj, cu un procent (minim de istoric) de 10 %!!! Vedeţi articolul: ,,Ghinion. Scripcaru are 41% din intenţiile de vot ale braşovenilor”   http://infobrasov.net/ghinion-scripcaru-are-41-din-intentiile-de-vot-ale-brasovenilor/

Totuşi trebuie să identificăm câteva cauze pentru care PSD a ajuns în această situaţie.

De fapt cauzele au nume, funcţii, maşini, conturi şi o foame de funcţii ce depăşeşte cu mult procentele şi dimensiunile partidului. Iată ,,personulităţile” pe care PSD abia îi mai duce în cârca procentelor cocârjate:

Marius Dunca – fost om de casă al deputatului şi fostului ministru Constantin Niţă avea să treacă în tabăra liderului naţional Liviu Dragnea atunci când ştabul de la Braşov şi cel de la Bucureşti au început să se sfâşâie reciproc. Motiv pentru care Dragnea l-a înşurubat şef la judeţ, ca interimar, iar după alegerile parlamentare l- propulsat Ministru Sporturilor. Unde Dunca s-a remarcat prin împărţirea de fonduri uriaşe la nişte sporturi obscure dar ,,prietenoase” cu ministrul braşovean. Motiv pentru care a fost demis. Vedeţi articolul:  ,,Ca ministru, în 2017, Dunca a ,,lobat” federațiile sportive care nu îl susțineau politic și nu numai!

Drept ,,compensare” Dunca candidează la şefia PSD Braşov de unul singur şi…câştigă fără emoţii, voturile fiind supravegheate de unul din liderii de la Bucureşti, cunoscut prin brutalitatea sa, Codrin Ştefănescu. Odată cu prăbuşirea lui Dragnea, Dunca se aruncă la piciorele premierului Dăncilă, dar ghinion, sub celebrul coc  de la palatul Victoria se infiltrase deja deputatul Roxana Mânzatu, o altă pupilă a lui Costică Niţă ce l-a părăsit pe acesta din urmă la greu fără nici o tresărire. Probabil să nu-şi strice machiajul. Revenim.

Ca mesaj politic, Dunca a criticat mereu aripa veche PNL din…PNL, dar niciodată pe aceea venită din ex-PD!

De fapt vorbim de teama  şi respectul lui Marius Dunca faţă de George Scripcaru. Acest lucru nu este ceva greu de înţeles,  ,,abscons” ci este un adevăr de notorietate, deşi omis – obliterat dacă doriţi – de mas-media de casă a celor doi anterior amintiţi..

Ieşirile sale publice sunt bine marinate în sloganuri false, iar opiniile  de opozant cu jumătate de normă aduce a penibil.

Dar rimează până la contopire cu interesele din cerculul intim al Cooperativei numită Consiliului Local Braşov manageriată de George Scripcaru.

De fapt în Cooperativa din C.L  Braşov vedem acceptarea trans-gen-politic între bătrânul şmecher de Braşov, Georghe Scripcaru şi tinerelul promovat colateral în fruntea PSD de pârnăiaşul Dragnea, preş. Marius Dunca.

Tudor Duţu – s-a remarcat prin faptul că este fiul fostului ofiţer din servicii şi deputat Georghe Duţu. Este implicat alături de mai ilustru său tată în mai multe afaceri. Cea mai cunoscută în ceea ce-l priveşte pe tatăl său este afacerea Temvar. 

La rândul său a fost implicat în preluarea fostului sediu al CEC Braşov unde a făcut tot felul de lucrări fără autorizaţie. Am uitat, vicele PSD Tudor Duţu este şi consilier local şi o coardă de transmisie între Marius Dunca şi Gheorghe Scripcaru. Când consilierul FDGR Cristian Macedonschi i-a amintit de curând că nu are autorizaţii pentru lucrările din centrul istoric al Braşovului, fiul securistului Duţu i-a amintit că nu este treaba lui şi l-a înjurat pe Mace, provocându-i lui Scripcaru în rânjet de admiraţie.

De altfel el calcă apăsat pe urmele tatălui său, Gheorghe Duțu, care după ce nu a mai fost deputat a devenit ani de zile președinte al Agenției Naționale a Resurselor Minerale. Pe aceleaşi calapod,  Duţu jr a ajuns în 2015 consilier al președintelui Transgaz pe un salariu de 2.000 de euro pe lună. El a fost și șeful reprezentanței Transgaz de la Chișinău, funcție importantă, amintea Biz-Braşov, întrucât compania românească este implicată activ în piața de gaze a vecinilor, cumpărând Veldmoldgaz, operatorul gazoductului Iași – Ungheni.

La finele lunii septembrie anul trecut a fost plantat şi în funcția de președinte – însă tot până la finalul anuli trecut – al Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Sării Salrom. 

Viorel Chiriac – ales de două ori pe listele PSD Braşov – prima oară cu sprijinul liderului din 2012 Constantin Niţă, ca senator, iar ulterior cu sprijinul lui Marius Dunca din 2016 a devenit deputat. Conform cu propriul CV depus pe saitul Parlamentului României scrie că :

Perioada 1981 – 1989  
  Funcţia sau postul ocupat RECTIFICATOR
  Numele şi adresa angajatorului SC TRACTORUL UTB SA
  Tipul activităţii sau sectorul de activitate Producţie tractoare şi maşini agricole

Ceea nu apare acolo este că la funcţie corect era să scrie  ,,secretar UTC la uzină” nu ,,rectificator”.

Pentru că da, senatorul PSD de Braşov Viorel Chiriac este probabil ultimul secretar UTC de la uzina Tractorul şi utimul secretar UTC la municipiul Braşov chiar înainte de decembrie 1989. Şi fostul secretar UTC – Uniunea Tineretului Comunist, pentru cine nu ştie – se află, acum, în anul 2020 în Parlamentul României. Pentru a doua oară!

Marian Rasaliu – pornit ca om de casă al şefilor din PD, a ajuns în perioada 2004- 2008 vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la influenţa lui Scripcaru, ale cărui ordine le executa cu sfinţenie, motiv pentru care preşedintele de atunci al CJ Braşov Aristotel Căncescu, l-a mutat cu ….birou cu tot într-o debara aflată într-o anexă a CJ.
Scripcaru îl recompensează pentru fidelitate cu un mandat de senator în Parlament în legislatura 2008-2012. De asemenea, Rasaliu a fost ulterior, director al Companiei Naţionale a Uraniului – sucursala de la Feldioara (companie de stat), între 2013 şi 2016 şi pentru aproape un an, între 2012 – 2013, ,,doar” şef al serviciului Economic de acolo.
În „interes de servici”, este ,,transferat” de partid, de la PD-L (că șomer politic nu a fost niciodată) la PSD, unde preşedintele de atunci, fostul ministru şi parlamentar Constantin Niţă îl ia sub aripa sa şi îi dă un post călduţ de activist, respectiv acela de director la Uzina R.
Trece ca toţi cei anterior amintiţi în tabăra Dunca, iar acesta ca recompensă în 2017 îl impune în urma unui troc cu Scripcaru pentru bunul mers al afacerilor pesediste dar şi pedeliste, ca prefect al judeţului pe Marian Rasaliu. Cum prefectul se ocupă şi de verificarea legalităţii actelor emise de către primării, respectiv a hotărârilor de consiliu local, ca prefect Rasaliu s-a remarcat că nu a dat nici măcar un singur aviz negativ hotărârilor promovate de Scripcaru. Nici măcar nu a încercat, pentru a crea un simulacru de activitate, ceva care să justifice leafa de aproximativ 18.000 de lei. Din 23 decembrie, el este administrator public al oraşului Zărneşti, unde primar este social-democratul Alexandru Igrişan.

Acum el este scos la înaitare ca ,,contracandidat” a lui Adrian Veştea, probabil pentru a-i face acestuia ,,pârtie”.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.