Lipsa zapezii aduce pierderi de 1 milion de euro la Ana Teleferic...

Lipsa zapezii aduce pierderi de 1 milion de euro la Ana Teleferic

0 290

Temperaturile ridicate si lipsa zapezii la munte fac inutile partiile de schi chiar daca sunt echipate cu tunuri de zapada. Singurul loc in care se schiaza la noi este Balea Lac.


?


Situatia se pare ca nu se va schimba prea curand, meteorologii prevayand ca primele ninsori adevarate urmeaza sa cada abia la inceputul lui ianuarie. Astfel, companiile de transport prin cablu, cele de inchirieri echipamente si scolile de schi vor avea de suferit, indicand vanzari de doua ori mai mici decat intr-o iarna cu zapada din abundenta.


?


Un milion de euro, atat estimeaza compania Ana Teleferic, care opereaza sistemul de transport prin cablu din Poiana Brasov (telecabina, telescaun, telegondola), ca ar putea pierde in aceasta iarna daca zapada va intarzia sa cada pana la mijlocul lunii ianuarie.


?


Ana Teleferic, detinuta de omul de afaceri George Copos, a investit anul trecut 7,5 milioane de euro in telegondola din Poiana. Urcarile costa 22 de euro pe zi, cu 10% mai mult decat anul trecut.


?


Cel mai putin lovite de previziunile sumbre asupra acestei ierni par sa fie agentiile care au oferte si la extern. Nici hotelierii de pe Valea Prahovei nu o duc rau, in ciuda absentei zapezii. Gradul de ocupare a statiunilor de pe Valea Prahovei este de 100% chiar si cu doua saptamani inainte de Sarbatori. Apetitul romanilor pentru vacantele la munte este la fel de ridicat.


?


Petrecerile de sezon ale companiilor tin hotelurile ocupate, cu toate ca sezonul de schi nu a fost inca deschis.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.