Lipsa de miscare si problemele creierului

Lipsa de miscare si problemele creierului

0 71

In cadrul unei conferinte British Nutrition Foundation au fost prezentate concluziile unor studii asupra legaturii dintre miscarea fizica si problemele mentale. Doresc sa o citez pe doamna Nanette Mutrie, professor la Universitatea Strathclyde:


“Este recenta constatarea legaturii dintre activitatile fizice si sanatatea mentala. Aceasta este importanta pentru cresterea increderii in sine, a tonusului general, pentru reducerea stresului si pentru un somn odihnitor. Si, la ora actuala, detinem dovezi conform carora activitatea fizica poate preveni depresia.”


Astfel, persoanele inactive prezinta un risc dublu de a suferi o depresie, iar cei ce practica activitati fizice beneficiaza de un procentaj de 30-40% mai scazut de a se imbolnavi de Alzheimer. Cam acelasi raport este valabil si in cazul imbolnavirilor de dementa, releva un studiu efectuat de cercetatorii Universitatii din Bristol.


Si chiar daca nu ar exista concluziile acestor studii, viata de zi cu zi ne demonstreaza ca persoanele, mai ales cele in varsta, se prezinta cu un tonus peste media varstei daca practica, dupa puteri, exercitii fizice.


Iata o invitatie pentru plimbari pe jos si alte activitati fizice necesare unei bune intretineri a tonusului centrilor nervosa..


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.