Lipsa bunelor maniere ale presedintelui ii deranjeaza pe romani

Lipsa bunelor maniere ale presedintelui ii deranjeaza pe romani

0 66


Un nou sondaj de opinie, realizat de data aceasta de Institutul pentru Politici Publice, ale carui rezultate au fost publicate in Cotidianul “Gandul” , scoate la iveala faptul ca majoritatea romanilor dezaproba comportamentul si limbajul presedintelui.


Poate ca domnia sa o sa afle cu stupoare ca nu ne place sa fim numiti gaozari, pasarici, tiganci, nesimtiti, paranoici (ca atunci cand tara cerea instituirea starii de necesitate la inundatii), ca nu ne place sa-l vedem consumand alcool in public si fumand (un obicei din ce in ce mai dezavuat in “luma civilizata” spre care vrem sa ne indreptam).


Ei si daca tot s-a facut daca nu referednum, macar un sondaj pe tema comportamentului primului om in stat, acesta ar putea sa ia aminte si sa-si schimbe conduita. Asa cum si-a taiat suvita zburatoare, asa isi poate taia pasaricile din vocabular si spritul de pe lista.


Dar iata ce spun romanii (unii sunt in total de acord cu ce face presedintele, or fi “baietii de cartier”?):


75,8% dintre respondenti nu sunt de acord cu limbajul folosit in ziua referendumului, cand I s-a adresat unei jurnaliste cu “mai , pasarica” iar in particular a catalogat-o tiganta imputita


50% dintre cei intervievati sunt in dezacord total cu faptul ca presedintele consuma bauturi alcoolice in public, in timp ce 12 la suta au sustinut ca sunt „oarecum in dezacord”, iar 19% au afirmat ca sunt total de acord.
41% nu sunt deloc de acord cu fumatul in public, 15% sustin ca sunt oarecum de acord, iar 22 la suta ca sunt total de acord.


Nici cu raca presedintelui cu premierul, nu sunt romanii de acord, 67,3% considerand ca relatia proasta cu premierul Calin Popescu Tariceanu afecteaza bunul mers al lucrurilor in tara. In plus, Basescu este perceput si ca partinitor in relatia cu partidele. Astfel 52,5% dintre intervievati sunt de acord cu faptul ca ?eful statului sprijina PD in defavoarea altor partide politice aflate la guvernare.


Sondajul a fost realizat in perioada 15-30 iunie, prin interviuri la domiciliu, pe un e?antion probabilistic, iar marja de eroare este de 3,1%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.