LIDERII UDEMERISTI FORTEAZA PUBLIC AUTONOMIA TERITORIALA?

LIDERII UDEMERISTI FORTEAZA PUBLIC AUTONOMIA TERITORIALA?

0 94
 
Tamas Sandor versus Mihai Gâdea?
Emisiunea pe care acesta o realizează la postul de televiziune Antena 3, „Sinteza Zilei”, s-a aflat pe ordinea de zi a ÅŸedinÅ£ei de joi a Consiliului JudeÅ£ean Covasna. Liderul grupului Partidului Civic Maghiar din CJ Covasna, Kulcsar Jozsef, care a prezidat ÅŸedinÅ£a, a făcut apel la toate formaÅ£iunile să adopte o poziÅ£ie, cel puÅ£in verbală, faţă de „instigarea la ură din cadrul emisiunii”.
„Consilierii judeÅ£eni, inclusiv cei români, au subliniat la unison că, la 23 de ani de la schimbarea regimului, sunt inadmisibile tonul ÅŸi tot ceea ce au făcut în emisiunea de marÅ£i (29 ianuarie) realizatorii emisiunii ÅŸi o parte dintre invitaÅ£i. PreÅŸedintele CJ Covasna, Tamas Sandor, a subliniat că deja s-a trimis o cerere la CNA pentru o copie a emisiunii, aceasta urmând să fie analizată ÅŸi, în funcÅ£ie de concluzii, se va acÅ£iona împotriva postului tv de la BucureÅŸti”, scriu cele două publicaÅ£ii.
În cadrul emisiunii amintite, colaboratorii postului ÅŸi o parte dintre invitaÅ£i, printre care ÅŸi fostul prefect Codrin Munteanu, l-au atacat pe preÅŸedintele CJ Covasna pe tema autonomiei teritoriale, pe un ton pe care specialiÅŸtii l-au catalogat ca fiind o incitare ÅŸi o instigare la ură. Steagul Secuiesc a fost denumit o cârpă, în timp ce moderatorul emisiunii a denaturat anumite lucruri pentru a tensiona atmosfera”, mai scriu sursele citate.
Conform antena3.ro, Mihai Gâdea a adus în centrul atenÅ£iei, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, un scandal ce stă să izbucnească: Tamas Sandor, preÅŸedintele Consiliului JudeÅ£ean Covasna, cere arborarea drapelului Å¢inutului Secuiesc pe toate primăriile conduse de reprezentanÅ£i ai UDMR.
Pe multe clădiri oficiale sunt deja arborate aceste însemne, alături de steagul Ungariei ÅŸi uneori, cel al României. (Sursa: jurnalul.ro)
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.