Liderii europeni au renunțat la independență și responsabilitate executând planurile NATO cotrolată...

Liderii europeni au renunțat la independență și responsabilitate executând planurile NATO cotrolată de SUA

0 49

Întreaga politică NATO se bazează pe ordinele date de la Washington, SUA folosind alianța pentru a-și menține prezența militară în Europa și pentru a demonstra sateliților săi că sunt indispensabile în ceea ce privește asigurarea securității continentului”, a declarat Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolay Patrushev (foto), într-un interviu acordat publicației ruse „Argumenty i Fakty„ / Аргументы и Факты.
Totodată, Patrushev susține că blocul militar controlat de SUA exercită o presiune ilegitimă asupra statelor suverane, în numele Occidentui colectiv, exploatând resursele militare, economice și informaționale ale statelor membre în detrimentul acestora, toate planurile militare NATO fiind executate de autoritățile europene, care au renunțat la idealurile de independență și responsabilitate față de oamenii din propriile țări.
Patrushev a arătat că între țările est-europene folosite pentru a lansa provocări la adresa Rusiei se regăsește România, dar și Suedia și Finlanda, recent intrate în alianță.
Oficialul rus afirmă că NATO este de facto parte la conflictul ucrainean și este implicată în organizarea bombardamentelor teritoriilor rusești.
Nu în ultimul rând, în interviul acordat în preajma aniversării celor 75 de ani de la înființarea NATO, Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a vorbit despre istoria sângeroasă a alianței devenită o sursă de pericole, crize, conflicte și amenințări la adresa lumii.
În interviul acordat „Argumenty i Fakty”, Nikolai Patrushev a susținut că Organizația Tratatului Atlanticului de Nord – NATO a devenit un jucător cu valențe politice la nivel global, unul din roluri fiind și acela de a izola Rusia.
Aniversarea NATO a aproape a coincis cei 25 de ani de la bombardamentul asupra Iugoslaviei, când, sub masca drepturilor omului și democrației, forțele aeriene ale NATO au omorât civili.
În urma bombardamentului, peste 2.500 de oameni au fost uciși, iar peste 12.000 au fost răniți. (…) Utilizarea muniției cu uraniu sărăcit a dus la contaminarea solului și la o creștere a cazurilor de cancer în rândul populației, care continuă să omoare oameni și la un sfert de secol după agresiunea
NATO.”

Potrivit lui Patrushev, țările NATO au desfășurat peste 20 de operațiuni militare majore, în cadrul unor coaliții formate de SUA, care nu au făcut decât să își urmărească ambițiile globale, în diferite regiuni ale lumii: Vietnam, Irak, Libia, Afganistan. „Prin urmare, încercările alianței de a eluda faptele existente privind distrugerea orașelor și țărilor, moartea a mii de civili, sună ridicol.”
Sunt argumente pentru care oficialul de la Moscova susține că întreaga politică NATO se bazează pe instrucțiunile emise de Washington, „care folosește alianța pentru a-și menține prezența armată în Europa și pentru a demonstra sprijinul satelitului său pentru indispensabilitatea sa în asigurarea securității acestui continent. În plus, blocul militar controlat de Statele Unite este conceput pentru a exercita presiuni nejustificate din partea așa-numitului ‘Vest colectiv’ asupra statelor suverane ale lumii, folosind resurse militare, economice și informaționale. „
„Alianța este folosită ca instrument al Washingtonului în desfășurarea războaielor hibride. Membrii săi acceptă, ascultători, decizii privind aplicarea de sancțiunil economice, înghețarea resurselor financiare, pentru derularea activităților de informații, operațiuni psihologice și atacuri cibernetice, sunt implicați în acțiuni de subminare și dezorganizare a sistemului administrației publice a țărilor care nu sunt de acord cu politica anglo-saxonilor. În același timp, alianța nu se ferește să folosească organizațiile teroriste în avantajul său.”

Potrivit lui Patrushev, Organizația Pactului de la Varșovia (14 Mai 1955), formată la șase ani după apariția NATO, a asigurat echilibrul militar, pacea și stabilitatea în Europa. Astfel, din momentul formării, până la sfârșitul Războiului Rece, NATO a crescut cu doar patru membri. După prăbușirea Uniunii Sovietice și dizolvarea Pactului de la Varșovia, prin expansiuni succesive, NATO a preluat foștii aliați ai URSS ajungând la 32 de țări member, cu un număr total de forțe armate de aproximativ patru milioane de oameni, la care alte cinci state participă în cadrul parteneriatului NATO.
„În anii ‘90, NATO a încercat în mod deliberat să ne convingă că sunt pragmatic interesați de cooperarea militaro-politică unificată cu Rusia, menținând pacea și stabilitatea în Europa. De fapt, Occidentul a considerat prăbușirea Uniunii Sovietice doar una dintre etapele confruntării cu Rusia. Slăbirea țării noastre în calitate de concurent economic și politic, și îndepărtarea ulterioară de pe harta politică a lumii prin dezmembrare, au fost obiective strategice pe termen lung ale Washingtonului, Londrei și țărilor din Occidentul colectiv controlat de acestea. De aceea, oficialii de la Bruxelles au identificat statul nostru drept principala sursă de amenințări la adresa securității europene și au consacrat în mod explicit acest lucru în Conceptul strategic NATO.”

În ceea ce privește declarațiile din ultima perioadă ale reprezentanților NATO, conform cărora Alianța Nord-Atlantică este pregătită pentru un război deschis cu Rusia, Patrushev a declarant că „aceste declarații sunt în conformitate cu întreaga politică NATO”, arătând că raportul anual privind activitățile organizației se concentrează pe izolarea Rusiei și Chinei.
Alianța Nord-Atlantică, fără ezitare, a depășit mandatul geografic și a declarat deschis ambițiile globale. NATO își consolidează sistematic capacitățile militare de-a lungul granițelor noastre, de la Marea Barents, până la Marea Neagră. În discursurile liderilor țărilor și documentelor organizației, a apărut chiar și termenul ‘flancul estic al NATO‘, care include toate țările din Europa de Est care se învecinează cu Rusia și Belarusul aliat, precum și România și, mai recent, Suedia și Finlanda. Conducerea Alianței nu ascunde faptul că cele mai mari manevre militare care au loc în Europa de la prăbușirea URSS vizează tocmai izolarea Rusiei.”
Iată de ce, oficialul rus a subliniat că numai în 2023, țările NATO au desfășurat 130 de cooperări și peste 1.000 de exerciții și instruiri militare, în condițiile în care în ultimii zece ani a fost înregistrată „o intensificare a militarizării Ucrainei, după lovitura de stat a Occidentului de la Kiev, din Februarie 2014 și genocidul populației vorbitoare de limbă rusă de către ukro-nazi. Există dovezi incontestabile că Kievul, la instigarea SUA și NATO, intenționa să rezolve problema cu regiunile ‘încăpățânate‘ extrem de dur, cu forța”.
Pentru aceasta, Patrushev afirmă că NATO este implicate în conflictul ucrainean și în organizarea bombardamentelor realizate asupra teritoriilor rusești.
„Alianța Nord-Atlantică este de facto parte la conflictul ucrainean și este implicată activ în organizarea bombardamentelor teritoriilor rusești de către neonaziști. În cadrul său (NATO – n.m.), se iau decizii colective cu privire la noile aprovizionări cu arme, cu o creștere a capacităților tehnice și pe distanțe lungi, iar instructorii NATO din mai multe țări pregătesc mercenari și sabotori pentru participarea lor la operațiuni anti-ruse.
Planurile SUA și NATO includ păstrarea Ucrainei, sau cel puțin a unei părți a acesteia, ca teritoriu anti-rus controlat în întregime, axat complet pe servirea intereselor blocului Nord-Atlantic. În acest sens, sarcinile demilitarizării Ucrainei rămân relevante.”
Nu în ultimul rând, Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrushev, a vorbit despre stimularea rusofobiei și intimidarea cetățenilor occidentali cu amenințarea rusă, care au devenit „o componentă importantă a politicii autorităților europene, prin care se încearcă distragarea atenției oamenilor de la problemele politice și economice interne, în creștere”.
„Rusofobia este folosită de Washington și Londra pentru a lega ferm alte țări NATO de acestea, cu obligații economice. SUA profit, prin creșterea capacității complexului militar-industrial, dictând aliaților condițiile pentru achiziționarea de tipuri foarte specifice de arme și uniforme de la producătorii lor. Cheltuielile pentru apărare ale țărilor membre NATO au crescut la 50% din cifra globală, în acest an. Bugetul Alianței a crescut pentru al nouălea an consecutiv, iar în 2023 s-a ridicat la peste 1,1 trilioane USD.”

Întrebat dacă liderii europeni sunt pregătiți să urmeze indicațiile emise de Casa Albă, chiar dacă afectează propriile țări, Patrushev a răspuns că deja țările europene din cadrul NATO „au pierdut de mult multe elemente ale suveranității lor și, de fapt, sunt doar un pilon economic și politic al alianței. În aceste condiții, toate planurile militare NATO sunt executate de autoritățile europene, pentru care idealurile de independență și responsabilitate față de oamenii din propriile țări și viitorul lor au fost înlocuite de dorința de a mulțumi pretențiile globale ale Washingtonului”.
Pe acest fond, Patrushev a subliniat că securitatea internațională ar trebui considerat un bun unic și indivizibil, de care toate statele, fără excepție, ar trebui să se bucure în egală măsură. „Aceasta este exact abordarea pe care Rusia o aplică, iar țara noastră are un număr imens de oameni cu aceeași idee și continuă să crească.”

Autor: Dan Tomozei
Sursa: DanTomozei.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.