Licitatie CET fara cumparatori

Licitatie CET fara cumparatori

0 181

Licitatia pentru vanzarea catorva active CET a esuat! Desi trei firme cumparasera caietul de sarcini, niciuna dintre ele nu a participat la actiunea organizate de centrala brasoveana, pentru stingerea datoriei catre furnizorul de gaz.Tentativa ratata de licitare a activelor CET ii mentine in aceeasi situatie pe brasovenii racordati la CET carora li s-a sistat apa calda de mai bine de doua luni.
Demersul ar fi fost ultima sansa pentru miile de apartamente brasovene, ai caror proprietari se vad in continuare constransi sa se spele din lighean. Reusita licitatiei ar fi fost, de altfel, si singura ocazie in care CET isi pierde proprietatile si incasaza si ceva bani pentru ele Pentru ca centrala brasoveana se afla, de cateva luni, intr-un proces accelerat de pierdere a bunurilor imobile din proprietate, fara sa primeasca nimic in schimb. Din pricina datoriilor pe care le-a acumulat catre ANAF, Adunarea Generala a Actionarilor CET aproba recent trecerea mai multor imobile, puncte si centrale termice in domeniul public al municipiului Brasov. Deocamdata, bunurile se afla in proprietatea Directiei Fiscale, de unde vor fi preluate in patrimoniul forului local; pe alte proprietati s-a instituit sechestru.
La licitatia esuata de ieri ar fi trebuit vandute 17 hectare de teren si 3 ateliere – mecanic, auto si electric – care se mai gasesc deocamdata in proprietatea CET. Nu s-a gasit niciun cumparator, desi bunurile au fost evaluate la doar 45 de milioane de lei, o valoare pe care criza a redus-o considerabil fata de cea reala. AGA si Consiliul de Administratie ale CET se vor intruni in perioada urmatoare pentru a decide organizare a unei noi licitatii precum si eventuala diminuare a pretului de strigare pentru activele de care nu s-a interesat nimeni la licitatia de ieri.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.