Licitatia autostrazii Bucuresti-Brasov ar putea fi anulata

Licitatia autostrazii Bucuresti-Brasov ar putea fi anulata

0 106


Raportul Autoritatii de Control a Guvernului privind licitatia pentru autostrada Bucuresti-Brasov, tronsonul Moara Vlasiei-Ploiesti, a fost transmis la DNA, documentul aratand ca procedura a fost „viciata si exista elemente ce creeaza premise pentru anularea acesteia”.


Licitatia pentru constructia acestui tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov a fost castigata anul trecut de consortiul format din Euroconstruct, Spedition UMB, PA&CO International si Comaxa, iar presa a relatat ca organizatorul licitatiei, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), a modificat conditiile impuse ofertantilor si data de prezentare a ofertelor, pentru a permite consortiului sa obtina contractul.


Situatia a fost verificata de inspectorii Autoritatii de Control a Guvernului (ACG) care au constatat ca acele conditii de participare la licitatie au fost modificate in afara legii privind achizitiile publice.


Raportul de control arata ca textul caietului de sarcini a fost modificat, si nu completat, iar intelegerea a fost incheiata fara sa se tina cont de regula conform careia firmele participante nu trebuie sa fi avut probleme de natura contractuala cu contractantul lucrarii, in acest caz CNADNR.


Astfel, inspectorii au aratat ca firma Euroconstruct nu ar fi derulat in regim de urgenta o serie de lucrari la DN1 incredintate prin atribuire directa, conform prevederilor contractuale. O alta problema in relatia cu CNADNR a fost legata de receptia unor lucrari la autostrada Bucuresti-Pitesti, executate de asemenea de Euroconstruct in asociere cu alte doua firme.


O alta problema semnalata de ACG se refera la contractul de asociere intre cele patru firme implicate in realizarea tronsonului Moara Vlasiei-Ploiesti care nu ar fi fost legalizat la notariat, conform procedurilor obligatorii.


Actiunea ar putea duce la anularea licitatiei si organizarea unei noi proceduri.Ministrul delegat pentru Control, Cristian David, a declansat, in luna ianuarie, o verificare la Compania de Drumuri si Autostrazi privind procedura de derulare a acestei licitatii.


Ministrul Berceanu a aratat ca textul caietului de sarcini pentru constructia primului tronson al autostrazii Bucuresti-Ploiesti nu a fost modificat, ci explicitat, pentru a permite unui numar cat mai mare de firme sa participe la licitatie.


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.