Liceul de Muzica nu se muta, desi sta sa cada

Liceul de Muzica nu se muta, desi sta sa cada

0 101
Liceul de Muzica trebuie sa se afle in centru, aproape de Filarmonica, Opera, Cercul Militar. Acesta este principalul motiv pentru care conducerea liceului refuza sa mute institutia de invatamint la fostul Grup Scolar de Alimentatie Publica si Turism de la Uzina II. Consiliul profesoral isi doreste o cladire noua, special construita pentru nevoile elevilor, insa deocamdata nu exista fonduri pentru asa ceva. Intre timp, elevii si profesorii studiaza intr-o cladire subreda, care le pune in pericol siguranta.
Conducerea inspectoratului scolar general i-a indemnat pe cei de la Liceul „Tudor Ciortea“ sa aprobe propunerea mutarii intr-una din cele doua locatii propuse, macar ca solutie intermediara. Ariana Bucur, inspectorul general al ISJ Brasov si Liliana Serbanut , directorul Liceului de Muzica Tudor Ciortea  au purtat deja mai multe runde de discutii, care nu s-au finalizat insa cu o solutie.
Nu exista insa fonduri pentru ridicarea unei astfel de cladiri deocamdata, asa ca refuzul de a se muta in cladirea fostului Grup Scolar de Alimentatie Publica si Turism de la Uzina II ii pune pe toti factorii decizionali in mare incurcatura.
In plus, cladirea in care functioneaza acum Liceul de Muzica se afla intr-o stare avansata de degradare, care pune in pericol siguranta elevilor si profesorilor.
Liceul de Muzica are 10 sali de clasa in care elevii invata in doua schimburi si 40 de sali de specialitate, pentru studiu, plus doua sali festive, de concerte.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.