Liceenii, sensibili la mesajele din spatele gratiilor

Liceenii, sensibili la mesajele din spatele gratiilor

4 1315
Specialisti ai Penitenciarului Codlea le-au prezentat liceenilor din Colegiul „Emil Racovita” oferta educationala in domeniul ordinii si sigurantei publice. Mai interesante pentru elevi au fost insa experientele povestite de psihologul inchisorii, care le-a dezvaluit cat de usor pot ajunge tinerii in zona infractionalitatii.
Oferta educationala in institutiile de ordine publica si siguranta nationala prezentata elevilor din an terminal este vasta.
Absolventii clasei a XII-a pot urma cursurile „Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare” Targu Ocna, ale Scolii de Maistri Militari si Subofiteri Pitesti, ori cursurile universitare ale Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti. Pot alege, de asemenea, sa studieze la  Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” Sibiu, Academia Tehnica Militara, Institutul Medico Militar si Academia Nationala de Informatii „Mihai Viteazu” din Bucuresti.
Chiar daca nu s-au aratat foarte interesati de profesiile prezentate, liceenii au fost impresionati de viata din spatele gratiilor, povestita de psihologul Penitenciarului Codlea.  
Andrei Pricop spune ca are si el prieteni care au avut parte de astfel de lucruri, care s-au schimbat si le-a spus sa se fereasca de anturajele periculos, cei care au posibilitatea sa studieze sa o faca si sa nu se lase influentati, pentru ca e un drum fara intoarcere.
Liceenii de la Racovita au aflat ca pot ajunge in zona infractionalitatii chiar si dintr-o joaca sau o simpla bataie. Psiholog Claudiu Staier, purtator de cuvant al Penitenciarului Codlea, considera ca este important ca oamenii sa stie de la varste mai mici ce patesc daca nu respecta reguli.
Specialistii vor calca pragul mai multor institutii de invatamant, astfel incat oferta sa ajunga la cat mai multi viitori absolventi.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.