Liceenii din zona Făgărașului pot aplica pentru Fondul de burse pentru excelență,...

Liceenii din zona Făgărașului pot aplica pentru Fondul de burse pentru excelență, ediția 2022-2023, al Fundației Comunitare Țara Făgărașului

1 237

Fundația Comunitară Țara Făgărașului (FCTF) lansează ediția 2022-2023 a Fondului de burse pentru excelență, dedicat tinerilor din clasele IX – XII care studiază la unitățile de învățământ din orașele din Țara Făgărașului (Făgăraș, Rupea, Victoria și Zărnești). Fondul de burse pentru excelență finanțează, începând cu anul 2023, doi liceeni cu rezultate foarte bune la învățătură, pentru a-i sprijini să se implice în mod direct în dezvoltarea durabilă a comunității și pentru a-i stimula să devină viitorii lideri care vor schimba în bine Țara Făgărașului.
Pot aplica pentru burse elevii din clasele IX – XII, pasionați de IT, robotică, electro-mecanică și care au rezultate deosebite la învățătură și s-au făcut remarcați prin pasiune, talent și rezultatele muncii lor.
Pentru a putea obține o bursă, liceenii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
să aibă rezultate deosebite la materia/materiile informatică, matematică, fizică/mecanică etc; să aibă media generală pe anul școlar anterior (anul școlar 2021-2022) mai mare de 8,50 / să aibă media la Evaluarea Națională, pentru elevii de clasa a IX-a, cel puțin 8,50; să fie implicat(ă) în activități școlare și extrașcolare și să poată dovedi implicarea prin documente justificative.
În plus, o situație socio-economică dificilă va fi avută în vedere ca un criteriu suplimentar în procesul de jurizare.
Valoarea unei burse este de 4.750 de lei / an și se acordă într-o singură tranșă, în data de 13 ianuarie 2023. Bursa poate fi utilizată pentru acoperirea costurilor de susținere a activității școlare și extrașcolare (echipamente care ajută la îmbunătățirea performanței educaționale, costuri cu transportul școlar, costuri cu manuale, culegeri, rechizite, cursuri de perfecționare, costuri cu cazarea / hrana, costuri pentru participarea la concursuri / tabere educaționale / ateliere de lucru / conferințe, costuri cu obținerea unor certificate de limbă / certificate de competențe).
Liceenii interesați se pot înscrie în procesul de selecție până pe 16 decembrie 2022.
Calendar :
2 – 16 decembrie 2022: perioada de înscriere
19 – 22 decembrie 2022: perioada de jurizare și selecția beneficiarilor
22 decembrie 2022: publicarea rezultatelor procesului de jurizare și anunțarea bursierilor
9 – 13 ianuarie 2023: semnarea contractelor de finanțare
13 ianuarie 2023: transferul bursei
Pentru mai multe informații despre Fondul de burse pentru excelență, vă invităm să luați legătura cu Fundația Comunitară Țara Făgărașului la adresa de email office@fundatiactf.ro.

D.D.

COMENTARII

 1. O persoana care pretinde ca este ziarist si nu cunoaste si foloseste cuvinte romanesti in articolul ce-l scrie, nu merita sa mai fie acceptat sa lucreze la un blog / ziar / publicatie.
  Este cazul acestei persoane care semneaza D. D. si foloseste cuvinte din alte limbi, germana, engleza bagandu-ne cu forta in Limba Romana. Ma intreb pana cand o sa va mai bateti joc de limba noastra?
  Eu stiu ca datoria unui ziarist este aceea de folosi cuvintele limbii in care scrie.
  Va recomand sa scrieti articole folosind tezaurul limbii respective, nu va convine, dati-va demisia.
  De fapt numai unul care vrea sa se dea mare face asa ceva sau este limitat. Puneti mana oe DEX-ul Limbii Romane, consultati-l si apoi dati drumul articolului spre publicare.
  Am observat ca nu dati atentie nici la titlul unui articol in care lipsea o litera facandu-l asfel de neinteles.
  Rusine sa va fie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.