LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

LIBRIS aduce cartea, noi o rasfoim

0 50

Calatorie pana la capatul camerei – Tibor Fischer


Colectia „Rasul lumii” se dovedeste inca a o data a fi nu o simpla sursa de rasete, ci mai degraba o resursa inepuizabila de experiente din cele mai neobisnuite. Calatorind pana la capatul camerei, o descoperim pe Oceane, un personaj contradictoriu: o femeie care ar vrea sa calatoreasca fara sa iasa din casa. O ecuatie irezolvabila pentru amatorii romanului picaresc, ai carui protagonisti haladuie permanent prin spatii vaste. In South London, unde isi petrece timpul in fata computerului, Oceane circula fara sa se deplaseze? si voaiajeaza din pozitia sezand.? Incet, dar sigur, cade in robia fada a experientelor indirecte. Dar asta pana intr-o zi, cand pe birou incep sa-i aterizeze scrisori de la un fost partener de viata, mort cu zece ani in urma. E momentul cand Oceane iese din carapace si angajeaza pariul creaturilor metropolitane la inceput de mileniu. Asta inseamna o goana hazlie, pe alocuri ireala, dupa senzatii, picanterii si aventuri, care o poarta din sex-cluburile din Barcelona pe campurile de lupta ale fostei Iugoslavii. Mereu in cautarea insolitului, a surprizei si — nu de putine ori — a socului.


?


Despre lucrurile simple – Mihaela Radulescu


Nu este vorba tocmai „Despre lucrurile cu adevarat importante” pe care ni le dezvaluia spiritul aristocratic al lui Alexandru Paleologu. Dar asta nu inseamna ca detaliile aparent insignifiante care ne compun existenta nu au importanta lor. Uneori chiar covarsitoare. Volumul de debut al vedetei de televiziune Mihaela Radulescu contine articole publicate in revista „Elle”, dar si texte inedite, in care vedeta abordeaza aspecte sociale, oferind sfaturi si pareri personale, pe baza proprie-i experiente de viata. „Vad aceasta carte ca pe un autoportret al Mihaelei, scris cu sinceritate si extrem de asumat – pentru ca Mihaela nu numai ca are opinii, dar le si expune fara nici o teama, fara pic de menajamente, nici fata de ea si nici fata de subiectii sau faptele despre care scrie” spune despre op-ul Mihaelei redactorul sef al revistei „Elle” – Roxana Voloseniuc.
Iata cateva titluri de capitoe: • Pierdut vis. Ma declar nul… • La 30 de ani… femeie • Wonder Woman sau femeia intre taior si capot • Birfa ca subiect de birfa • Poti sa visezi cu ochii deschisi si sa iubesti cu ochii inchisi. Am verificat • Despre ex, numai de rau, cu dragoste… • Un rid ride, altul plinge… • Barbatul ideal.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.