Libertatea presei dezbatuta la Cluj

Libertatea presei dezbatuta la Cluj

0 151

Ziua Internationala a Libertatii Presei se sarbatoreste pe 3 mai si are scopul de a recunoaste sacrificiile facute pentru libertatea presei si pentru a demonstra guvernelor ca libertatea de exprimare este un drept de necontestat. Data marcheaza aniversarea Declaratiei din capitala Namibiei unde au fost formulate principii de catre jurnalistii africani in 1991 care atesta importanta esentiala a libertatii presei pentru existenta democratiei.
O dezbatere despre libertatea presei va avea loc, luni, la sediul Centrului Cultural Francez. Incepand cu ora 17:00, vor fi invitati Ovidiu Pecican, Sergiu Miscoiu si Ciprian Mihali pentru a vorbi despre libertatea presei, despre presiunile exercitate de politicieni sau agentii economici, despre dezvoltarea portalurilor de informatie pe internet sau despre cenzura, in general.
„Atingerile aduse libertatii presei s-au multiplicat in cursul ultimilor ani. Astazi, peste 145 de jurnalisti sunt inchisi in toata lumea”, spun organizatorii intr-un comunicat de presa. Tot aici se spune ca, anul trecut, 60 de jurnalisti au murit si de la inceputul acestui an, altii au platit cu viata dorinta de a informa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.