Libertatea lui Cioaca

Libertatea lui Cioaca

0 73


Cioaca doarme acasa, in patul sau, si nu pe salteaua arestului, ceva mai incomoda.


Ca are restrictii de circulatie, este ceva normal, in litera legii.


Ca vrea sa ajunga in ograda cu drepturile omului, este injectia avocatului pentru o zgarietura.


Dar, lasand partea “tehnica” a problemei deoparte, sa ne imaginam si partea cealalta, asa-zis umana.


Nu ca ar fi Cioaca sfant, caci este politist cu ceva rang intr-un serviciu destul de dificil. Poate ca este si vinovat, dar are prioritate prezumtia contrara, caci nici dovezi clare nu impodobesc cercetarile, si Cioaca nu poate fi atat de tantalau, fiind in meserie, incat sa o comita aiurea, ca un novice , si sa-si ucida nevasta ca la usa cortului, la betie.


In privinta omorului il socotesc nevinovat. Este un om al ratiunii, al logicii, prin insasi meseria aleasa. Cu violarea corespondentei electronice nu ma pronunt, caci am prea putine cunostinte juridice. Insa mi se pare absurd sa-l tii “ascuns” pentru atata, cand altii, cu fapte mult mai grave, sunt judecati in libertate.


Dar acest aspect al problemei tine oarecum de partea tehnica, prezentand impact doar pentru doritorii de senzational. Insa ia sa vedem noi reversul medaliei.


Cazul Elodia-Cioaca nu este primul de acest fel – nu punem la socoteala micile amanunte – si nu va fi nici ultimul. Insa niciun altul nu a fost atat de mediatizat, cu acuze aruncate arbitrar, cat sa pateze putintel, apoi retrase. Nicaieri – sau foarte rar – nu s-a insistat cu atata voluptate in a-l scoate vinovat pe banuitul cel mai la indemana. Deobicei asemenea certetari se fac cat mai in taina, dar acuma ei ce instrumenteaza numai ca nu au spus ce au avut in farfurie la cina.


Oare ce si ale cui interese se vor ascunse?


Oricum, nu as vrea sa fiu in pielea lui Cioaca, sa ma simt inoportunat si cand imi fac necesitatile fiziologice. Insa printr-un asemenea comportament nu se castiga niciun premiu Oscar.


?


Dan Bota? ????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.